Edit Vakaria: „Medalia de bronz este cea mai mare realizare a carierei”

477

Edit Vakaria a contribuit la medalia istorica obtinuta de Romania la Campionatul Mondial de Winter Triathlon. A cucerit bronzul in proba de stafeta mixta impreuna cu Viorel Palici. Edit are 23 de ani si face schi fond de 8 ani. „Este punctul meu forte” a spus Edit Vakaria pentru aimx.ro la sosirea in tara.

Edit Vakaria a reprezentat Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European, Brasov 2013.

Edit Vakaria Nimic nu se compara in cei 8 ani de sport cu sentimentul trait dupa finish-ul de la Asiago. „Ma simt onorata ca am fost in aceasta stafeta. Sunt foarte bucuroasa. Este cel mai mare rezultat pe care l-am reusit in intreaga mea cariera. A fost o cursa  foarte grea. Mai ales traseul de la alergare mi-a pus probleme pentru ca tura era foarte abrupta. Si la bicicleta am depus un efort consistent. A trebuit sa trag puternic pentru ca fetele celelalte impuneau un ritm foarte puternic. Punctul meu forte este schi fondul” a declarat Edit.

Edit face schi fond iarna, iar vara se pregateste pe MTB si la alergare. Are numai cuvinte de lauda pentru partenereul ei din stafeta .”Pe Viorel Palici il stiu de mult timp. Am fost impreuna in cantonamente pe vremuri cand faceam schi fond. Este un sportiv adevarat. Nu am mai vazut asa forta pura cum are el. Este un om serios si constincos”.

Autor: Vlad Lucian Arhire