sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCICLISMEduard Grosu a încheiat Turul Langkawi cu un top 3, Sosa de...

Eduard Grosu a încheiat Turul Langkawi cu un top 3, Sosa de la Movistar s-a impus

Eduard Grosu a încheiat o cursă solicitantă cu cel mai bun rezultat obținut în etapa a 4-a din Turul Langkawi când ciclistul de la
Drone Hopper – Androni Giocattoli
a fost pe 3. Întrecerea a fost câștigată de Iván Ramiro Sosa de la Movistar.

Eduard Grosu a încheiat Turul Langkawi cu un top 3, Sosa de la Movistar s-a impus

Eduard Grosu a încheiat cu un podium participarea pe insula din arhipelagul de 99 de insule situate la aproximativ 30 de kilometri de coasta nord-vestului Malaeziei și la câțiva kilometri sud de Ko Tarutao, adiacent graniței cu Thailanda.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, s-au produs multe alunecări de teren. Astfel, organizatorii au decis sa anuleze a 7-a etapa, pentru siguranța cicliștilor. Comisarii au anunțat ca etapa a 7-a se va desfășura pe traseul etapei a 8-a.

Edi a terminat pe locul 8 etapa a 6-a din Turul Langkawi, desfășurată pe o ploaie torențială. A fost un final destul de periculos, Edi s-a agățat de câteva ori cu un alt rutier, iar pe piatra cubică i-a fugit spatele bicicletei. În clasamentul pe puncte el se afla pe poziția a 5-a, cu 26 de puncte.

Chiar dacă finalul nu l-a găsit în clasament, fiind bifat cu DNF, Edi rămâne cu un top 3 în etapa a patra. Ultima etapa din Turul Langkawi a avut traseul precum cel din etapa a 7-a, numai că la final, în loc de două ture au fost trei. Edi a câștigat un sprint intermediar consolidându-și poziția a 5-a din clasament, cu 29 de puncte. El a obținut trei top 10 în cursa din Malaezia.

Detalii găsiți pe Eduard Grosu Fan Club!

Câștigătorul întrecerii, Sosa este mulțumit cu o victorie Pro race

“A fost o cursă rapidă, evadări puternice, Este un tur câștigat care îmi ridică moralul.” a spus Sosa care mai are în palmares Tour de Provence în 2021 și Vuelta a Asturias.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE