Eduard Grosu câștigă a treia etapă din Turul României cu finish la Făgăraș.

0
370
Eduard Grosu câștigă a treia etapă din Turul României cu finish la Făgăraș.
sursa Tour of Romania

Eduard Grosu câștigă a treia etapă din Turul României, plutonul a pedalat 154 de kilometri, între Târgu Mureș și Făgăraș. Întreaga etapă a a dus numeroase încercări de evadare, însă plutonul a revenit.

Eduard Grosu câștigă a treia etapă din Turul României. Tricoul galben a revenit pe umerii lui, alături de cel roșu și și-a consolidat poziția în clasamentul pentru cei mai buni români.

Edi trebuie să reziste în weekend. Urmează etapa cu final la Curtea de Argeș și întrecerea de duminică în București.

Eduard Grosu a revenit liderul clasamentului general în Turul României!

Eduard Grosu este liderul clasamentului general în Turul României
sursa Tour of Romania

Eduard Grosu este liderul clasamentului general în Turul României. Prima etapă a Turului Ciclist al României s-a desfăşurat între Satu Mare şi Bistriţa, pe o distanţă de 205 kilometri.

Lucas Carstensen a fost urmat de cehul Daniel Babor de la Elkov Kasper şi de Eduard Grosu care a terminat tot pe trei ca în Prolog.

Eduard Grosu este şi liderul clasamentului general, el îmbrăcând după etapa de miercuri tricoul galben, dar şi pe cel albastru, destinat celui mai bine clasat ciclist român.

Thomas Sexton de la Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling a câştigat, marţi, contratimpul individual desfăşurat la Satu Mare.

Daniel Crista, a încheiat pe cinci, la 02 sec 41/100 de învingător.

Sexton este şi primul purtător al tricoului galben de lider al cursei.

Tricoul alb, pentru cel mai bun tânăr ciclist este purtat de Mika Heming de la ATT Investments, iar tricoul albastru, pentru cel mai bun român, îi aparţine lui Eduard Grosu.

Prima etapă de miercuri, a fost între Satu Mare şi Bistriţa, o etapă lungă. Cățărări și sprinturi intermediare, posibilitate mare de a prinde și zone cu vânt lateral. Un contrast mare cu efortul din prolog, aici fiind nevoie să rămâi puternic cinci ore. O zi prea ușoară pentru un cățărător pur-sânge și prea grea pentru un sprinter autentic.

Turul României 2022 are loc în perioada 6 – 11 septembrie 2022. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente cicliste internaționale din România, se desfășoră pe un traseu de peste 850 km. Cea de-a 55-a ediție a competiției aliniază la start 23 de echipe.

sursa Turul României

Pe AIMX  citiți și articole din natație!