Eduard Grosu s-a întrecut pentru victorie cu Aranburu în Tour du Limousin

0
204
Eduard Grosu s-a întrecut pentru victorie cu Aranburu în Tour du Limousin

Eduard Grosu s-a întrecut cu spaniolul Alex Aranburu în etapa a doua din Tour du Limousin. Edi a luat 5 puncte UCI, după câștigătorul spaniol. Francezul Venturini a fost al treilea. Mai sunt două etape până la finalul competiției.

Eduard Grosu s-a întrecut pentru victorie cu Aranburu în Tour du Limousin

Eduard Grosu s-a întrecut pentru victorie cu Aranburu în Tour du Limousin. Ciclistul de la Movistar a câștigat în fața lui Edi care concurează pentru Drone Hopper – Androni Giocattoli. Aranburu a luat 14 puncte UCI.

Alex este pe primul loc după 8:28:35. Este urmat la 4 secunde de  Julien SIMON de la TotalEnergies. Edi este pe 5 după Matteo Trentin și GUÉGAN Maël . Etapa a treia este programată între Donzenac – Malemort. Competiția se încheie după întrecerea programată vineri între Saint-Laurent-sur-Gorre – Limoges.

Tour du Limousin este o competiție de patru zile. Prima dată a fost organizată în 1968 și din 2005 a fost în calendarul UCI ca eveniment 2.1 în Europe Tour. Din 2011 a ajuns la nivel 2.HC pentru doi ani. Din 2013 a revenit la gradul 2.1. Între 1968 și 1974 a fost cursă de amatori.

Eduard Grosu care va împlini 29 de ani pe 4 septembrie a fost primul ciclist transferat pentru sezonul 2022, la DRONE HOPPER. Eduard va împlini 29 de ani pe 4 septembrie și este profesionist din 2014 şi a mai concurat pentru Vini Fantini-Nippo (2014-2018).

”Eduard Grosu este un sprinter bun, care a câştigat câteva curse, inclusiv Ronde Van Limburg, o importantă cursă belgiană. Îl primim cu entuziasm în echipă şi considerăm că poate un un protagonist din sezonul viitor”, a declarat Gianni Savio.

Drone Hopper Androni Giocattoli estecondusă de Gianni Savio şi de Marco Bellini.

Este o echipă care întotdeauna a ajutat cicliştii să obţină rezultate şi să aibă noi oportunităţi. În primii mei ani de profesionism am avut dorinţa de alerga pentru această echipă şi acum în sfârşit voi reuşi. Sper că voi reuşi să le răsplătesc încrederea. Ştiu ce poate oferi echipa şi vreau să reuşesc acelaşi lucru în termeni de rezultate”, Eduard Grosu pe pagina de socializare Eduard Grosu Fan Club

Pe AIMX citiți vești și despre competițiile de alergare aici!

Autor Ovidiu Pețenghea