Eliud Kipchoge a ajuns la Viena pentru a incerca un timp ISTORIC la maraton

373

Eliud Kipchoge a ajuns in capitala Austriei, Viena. Maratonistul va incerca la sfarsitul saptamanii sa devina primul om de pe planeta care coboara sub 2 ore pe distanta unui maraton. Proiectul se intituleaza INEOS 1.59 Challenge. Este pentru a doua oara cand Eliud accepta o astfel de provocare. In mai 2017 a alergat, la Monza, in Italia, in 2 ore si 25 de secunde.

Eliud Kipchoge este detinatorul recordului mondial (2.01.39). Cel mai probabil Kipchoge va incepe sa alerge sambata dimineata la ora 7.30, ora Romaniei

Kipchoge va alerga in Parcul Prater, considerat „plamanul” Vienei. Kenyanul va alerga pe o bucla de 9,6 kilometri pe care o va parcurge de 4,4 ori. Este un traseu rapid si plat.  Linia dreapta este de 4,3 kilometri si este protejata de copaci. Iar fanii il vor putea impinge non-stop spre depasirea acestei bariere pe tot parcursul tentativei.

41 de „iepuri” il vor ajuta pe Kipchoge sa coboare sub doua ore pe distanta maratonului

Eliud Kipchoge maratonMaratonistul din Kenya va avea in permanenta in fata sa o masina care ii va arata in fiecare moment timpul. Si cu ajutorul laselor proiectate pe asfalt trasa ideala. Kipchoge a aterizat in capitala Austriei marti si s-a antrenat deja pe traseu.

„Sunt pregatit de INEOS 1:59 Challenge. Antrenamentele mele au decurs foarte bine, au fost un succes. Ma gandesc doar la aceasta provocare si vreau sa arat lumii ca nicio fiinta umana nu are limite. Sunt foarte fericit ca am ajuns la Viena. Am vazut traseul si arata extraordinar. De-abia astept sa alerg si sper sa veniti cat mai multi sa ma sustineti”, a declarat Eliud.

La aceasta ora echipa sa de specialisti a hotarat ca startul sa aiba loc sambata dimineata. Vineri dupa amiaza va fi luata insa decizia finala. Se asteapta o viteaza a vantului sub 2 metri/secunda, iar temperatura va fi la start intre 5 si 9 grade.

Tot pe aimx.ro puteti citi despre expeditia Dacianei Leonte pe varful Manaslu, Himalaya, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: INEOS 1:59 Challenge