Elvețianul Julien Wanders „sparge” recordul european la semimaraton

391

Elvetianul Julien Wanders stabilește un nou record european pe cel mai rapid traseu de semimaraton din lume, Ras Al Khaimah Half Marathon, în Emiratele Arabe Unite. Elvețianul de 22 de ani a devenit cel mai rapid european care aleargă pe o astfel de distanta. A terminat cursa de 21k în doar 59 de minute și 13 secunde. S-a clasat pe locul patru.

Elvetianul Julien Wanders a pierdut batalia pentru locul 3 în fata etiopianului Fikadu Haftu, care a ajuns la finish 59:08.

elvetianul Julien Wanders   Recordul european precedent la semimaraton, 59 de minute și 32 de secunde, a fost stabilit de britanicul de Mo Farah in 2015. In aceste condiții, este cel mai rapid timp inregistrat vreodata de un atlet care nu s-a născut in Africa.
Competiția a fost castigata de un atlet din Kenya
   Cursa Ras Al Khaimah Half Marathon a fost castigata de kenyanul Stephen Kiprop (19 ani), cu un timp de 58 de minute și 42 secunde. Este cel mai bun timp stabilit vreodata de un tanar de varsta sa. Kiprop a fost urmat la doar doua secunde de etiopianul Abadi Hadis, 58:44.
   In spatele elvetianului Wanders, alti 7 sportivi au terminat cursa in mai putin de 60 de minute. Este un nou record inregistrat la cel mai rapid semimaraton din lume. In total 11 atleti au ajuns la finish in mai putin de o ora. Precedentul record a fost anul trecut la semimaratonul din Valencia. 10 atleti au inregistrat in Spania timpi sub 60 de minute.

Trei atlete din Etiopia au urcat pe podium

elvetianul Julien Wanders
La feminin, podiumul a fost ocupat de trei sportive din Etiopia. Pe primul loc s-a clasat Senbere Teferi cu un timp de 65 de minute și 45 de secunde. Pentru atleta de 24 de ani, medaliată cu argint la Campionatul Mondial din 2015 la cursa de 5.000 de metri, a fost primul semimaraton la care a participat.  A fost urmată imediat de compatrioatele sale Netsanet Gudeta și Zeineba Yimer, la nicio secundă distanță.