Este oficial ! Romania va avea un reprezentant la editia aniversara Arctic Ultra 6633

0
1259

     Levente Polgar va continua aventura romanilor la aventura extrema Arctic Ultra 6633. Va fi prima persoana din istoria concursului cu handicap fizic. „Sa fii UNICUL din lume e un HANDICAP, nu un avantaj, in ceea ce ma priveste”, a spus ultramaratonistul pentru aimx.ro.  Levi si-a pierdut bratul drept la varsta de 6 ani. Startul celei de-a zecea editii se va da pe data de 9 martie 2018. „Acolo ori alergi, ori mori de frig” descria Tibi Useriu, castigatorul a doua editii consecutive Arctic Ultra 6633, situatia din teren.

    Levi va participa la cursa de 563 de kilometri

Competitiile extreme aduc in prim plan oameni puternici: fizic si psihic. In acest an britanicul Roddy Riddle, dependent de insulina, diagnosticat cu diabet de tip 1, incheia ultramaratonul arctic pe locul 2, in spatele romanului Tibi Useriu. Levente Polgar va fi in 2018  primul concurent din istoria competitiei cu handicap fizic. Ultramaratonistul din Aiud va trebui sa se descurce in nordul extrem al Canadei fara un brat. Nu va avea de infruntat doar conditiile meteo extreme, ci si acest handicap evident. „Nu merg pe ideea de a arata cuiva ce pot sau ca pot. Imi doream doar un challenge mult mai greu decat suportam eu „, a explicat pentru aimx.ro Levi, care le-a cerut organizatorilor sa nu il trateze ca un caz special.

” Sunt foarte bucuros ca ai primit permisiunea de a participa in cursa. Dupa ce am studiat putin istoricul tau de la alte competitii suntem foarte bucurosi sa te acceptam in concurs. Este clar ca vei avea de facut fata unor provocari suplimentare in comparatie cu ceilalti concurenti , dar sunt foarte fericit ca acestea nu te-au oprit niciodata pana acum”. – organizator Arctic Ultra 6633, intr-un mail pentru Levi pe 3 august 2017

Levi a vorbit pentru aimx.ro despre sentimentele pe care le incearca: „Am emotii, am trairi, dar merg inainte. Sunt un om echilibrat. Nu am probleme nici cu frigul, dar nici cu caldura. O sa ma antrenez cu un cauciuc pana voi reusi sa imi cumpar o sanie pentru ca in acest moment nu imi permit acest lucru. Toata viata mea a fost o provocare de la accidentul de tren incoace.”

   „Imi voi forta limitele la maxim la Arctic Ultra 6633”

aimx.ro : Ce sanse ai sa termini acest ultramaraton cumplit ?

Levente Polgar: Sincer, nu stiu! Voi dat tot ce pot, imi voi forta limitele la maxim. Nu merg acolo sa ma plang. Nu incerc sa adun ,stres”. Merg impacat cu mine. Cred in Dumnezeu ! Voi lua cu mine in suflet fiecare incurajare , fiecare prieten , fiecare moment din viata mea cu bune si cu rele. Nu stiu cat de ,,şifonat” scap de acolo. Port si voi purta un respect tuturor COLEGILOR!

Romanul Tibi Useriu a scris istorie in competitia din nordul extrem al Canadei. A castigat in mod categoric editiile din 2016 si 2017. Tibi a descris pentru aimx.ro conditiile intalnite:  „Nu distanta este principalul inamic. Frigul  te omoara. Te suge de energie, in timp ce vantul te zboara efectiv cu sanie cu tot de pe drum.” Alti doi romani, Andrei Rosu si Vlad Tanase au trecut prin „iadul alb” in 2016. Atunci cei doi au trecut impreuna linia de sosire pe pozitia  a treia.

 Credit Photo: fisheye.ro