Etapele spre medalii la canotaj, la Linz. Actiune la Campionatul Mondial

326
Etapele spre medalii la canotaj, la Linz. Actiune la Campionatul Mondial

Etapele spre medalii la Campionatul Mondial de Canotaj din Austria. Echipajul masculin patru rame s-a calificat in semifinala, dupa locul 1 obtinut in recalificări! La simplu vasle, Mihai Chiruta s-a calificat in sferturile de final. In recalificari au ajuns si Nicoleta Ancuta Bodnar  cu Simona Geanina Radis care s-au clasat pe locul 2  la dublu vasle.  

Etapele spre medalii la Campionatul Mondial de Canotaj din Austria. Echipajul de patru rame feminin s-a calificat direct in semifinale, iar cel masculin dublu vasle  s-a calificat in sferturile de finala.

“Pentru noi urmeaza ultima mare competitie din acest an, cea care va decide si calificarile la Jocurile Olimpice. Suntem pentru prima data dupa multi ani cand concuram in foarte multe probe cu sportivi in barci de sine statoare. Obiectivul Federatiei in acest an este calificarea a cat mai multe echipaje pentru Tokyo. Pe cei care isi doresc o medalie la Linz ii indemn ca atunci cand ajung in finala sa dea totul pentru a-si indeplini visul”,  Elisabeta Lipa, Presedinte al Federatiei Romane de Canotaj.

Romania este reprezentata de Ionela-Livia Cozmiuc si Gianina-Elena Beleaga, campioanele mondiale en-titre la dublu vasle categorie usoara.

La masculin dublu rame  participa Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa, medaliati cu argint in 2018 si Cristina-Georgiana Popescu impreuna cu Amalia Beres.

In proba de dublu vasle participa Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache, iar la feminin  Nicoleta Ancuta Bodnar si Simona Geanina Radis.

La masculin patru rame echipajul este format din Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu si Cosmin Pascari. Echipajul feminin de patru rame este format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrinceanu, Madalina Beres si Denisa Tilvescu.

In aceasta luna au fost si Mondialele de juniori la Tokyo. Florin Arteni-Fintinariu si Alexandru Gherasim au cucerit aurul la dublu rame masculin, cu timpul de 06 min 56 sec 790/1000. Tandemul romanilor a intrecut echipajul din Italia (06:59.640) si pe cel din Germania(07:00.230).

Finalul Mondialelor de Canotaj la Tokyo. Medaliile Romaniei la junioriPatricia Cires, Andrada-Maria Morosanu, Gabriela Paraschiv si Cosmina-Maria Podaru au obtinut bronzul la patru vasle feminin.

Sursa Federatia Romana de Canotaj