Etiopianul Kenenisa Bekele, invingator la Maratonul Berlin, rateaza cu 2 secunde recordul mondial

0
784
Etiopianul Kenenisa Bekele, invingator la Maratonul Berlin, rateaza cu 2 secunde recordul mondial

Etiopianul Kenenisa Bekele , în vârstă de 37 de ani, a câştigat maratonul de la Berlin şi a ratat ”la mustata” un nou record mondial. Bekele a terminat cursa in 2:01:41, la doar 2 secunde distanta de recordul mondial, stabilit anul trecut de kenyanul Eliud Kipchoge (2:01:39).

Etiopianul Kenenisa Bekele si-a trecut in palmares al doilea trofeu de la Maratonul din Berlin, dupa cel din 2016. Primele trei locuri la maratonul din capitala Germaniei, ocupate de 3 atleti din Etiopia

Bekele a fost urmat in clasament de alti doi compatrioti. Legese Birhanu a fost al doilea, cu 2:02:48. Pe trei s-a clasat Lemma Sisay, cu 2:03:36.

Si la feminin, cursa 42k a fost castigata de o atleta din Etiopia. Bekere Ashete a terminat cursa in 2:20:14. A fost urmata de compatrioata Dibaba Mare, cu 2:20:21, și de sportiva din Kenya Sally Chepyego, cu 2:21:06.

Alexandru Corneschi, mai rapid cu trei minute si jumatate fata de anul trecut

Etiopianul Kenenisa Bekele, invingator la Maratonul Berlin, rateaza cu 2 secunde recordul mondial
Alexandru Corneschi

Romanul Alexandru Corneschi si-a stabilit un nou record personal la cursa din acest an de la Berlin, dar si-a atins si obiectivul de a scoate un timp mai bun. Alex a scos 2:18:18. Anul trecut, tot la Berlin, inregistra 2:21:54. Insa anul acesta s-a clasat pe locul 60, fata de 31 in 2018.

”Vreau o cursa mult mai buna decat anul trecut ce sa-mi dea incredere pentru pregatirea din iarna”, Alexandru Corneschi – AIMX.RO, inainte de maratonul din Berlin.

Constantina Dita a incheiat cu succes Maratonul din Berlin

Constantina Dita, ”special guest” la Berlin, si-a trecut un palmares o noua medalie de finisher la unul dintre cele 6 World Marathon Majors. Campioana olimpica in varsta de 49 de ani a scos un timp peste asteptarile sale inainte de cursa – 3:07:46 si s-a clasat pe locul 242.

”Ca voi alerga trei ore si jumatate, ca voi alerga trei ore si 15 minute, nu mi-am propus sa fug un timp anume. Doar sa-l termin. Vreau sa iau medalia de finisher pentru a completa medalia cu cele 6 majors marathon din lume. Mai am Tokyo, Boston si New York-ul”, declara Constantina Dita pentru AIMX.RO inainte de cursa.

Autor: Valentin Chisoceanu