sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREFavoritii s-au impus la Campionatul National de Alergare Montana

Favoritii s-au impus la Campionatul National de Alergare Montana

    Campionatul National de Alergare Montana s-a desfasurat anul acesta in Bucovina, la Campulung Moldovenesc. Traseul a fost o necunoscuta pentru marea majoritate a concurentilor. Favoritii s-au impus atat la juniori, cat si la seniori.

Denisa si Szobi, invincibili la seniori

18 fete s-au batut pentru medalii in intrecerea feminina. Startul si finish-ul au avut loc in centrul orasului Campulung Moldovenesc, in fata unui simbol al localitatii: statuia de bronz ce il infatiseaza pe Dragos Voda, descălecătorul Moldovei. Traseul a avut o lungime de 8 kilometri, cu o diferenta de nivel de 800 de metri.

” Urcarile au fost putin cam dure, adică am avut o porțiune de 700 metri in care diferenta era de 260. A fost destul de greu, dar specific unei competiții de alergare montana. Pot spune ca a fost pe placul meu”- Denisa Dragomir, campioana nationala pentru aimx.ro

Denisa a castigat al cincilea titlu la seniori cu timpul de 50 de minute si 15 secunde. A condus 95 la suta din cursa. Pe 4 din primele 5 locuri s-au aflat componentele echipei Romaniei care a obtinut medalia de bronz la   Campionatul Mondial de Alergare Montana, Premana, Italia. Singura „intrusa” a fost ocupanta locului 3: Adela Paulina Baltoi, cea care de altfel a depasit-o pe o mica portiune din cursa pe Denisa.  Concurenta mare a fost in concursul masculin.  Mai multe nume sonore au ales sa ia startul in proba de 12 kilometri: Gyorgy Szabolcs, Bogdan Damian ( cel mai bine clasat roman la Mondialul de la Premana), Catalin Atanasoaie, ultramaratonistul Radu Milea sau Bogya Tamas. Szabolcs a devenit campion national dupa o cursa pe care a castigat-o cu peste 3 minute avans.

 

Este al treilea titlu de campion national. Cred ca este cel mai fericit moment din ultima perioada. Chiar aveam nevoie de acest succes. In total am 5 medalii la seniori individual ( 2 de argint si 3 de aur) si tot atatea cu echipa”, a declarat Szobi ( foto dreapta ) pentru aimx.ro In ceea ce priveste strategia: ” Nu prea stiam la ce sa ma astept. Auzisem de zonele abrupte din traseu care ma avantajau mult, mai ales pentru ca nu oricine poate sa le alerge. Daca le parcurgi la pas deja ai pierdut mult. Fiind 3 ture am zis sa pun accentul  pe urcari, iar in rest sa am un ritm constant pe plat si la vale. Pana la urma a fost cea mai buna optiune si am reusit sa castig chiar detasat.”

  Andreea Doroftei si Gabriel Bularda sunt campionii de la juniori

 

La juniori fetele au avut de parcurs o distanta de 4 kilometri, in timp ce baietii un traseu cu o lungime dubla. Pe locul 5 la Campionatul Mondial si medaliata cu bronz la Campionatul European, Andreea Doroftei a devenit si campioana nationala. A oprit cronometrul dupa 24 de minute si 36 de secunde. La baieti, Gabriel Bularda, campion european in acest an, nu a avut rival. Gabi a alergat si el pentru prima data pe traseul de la Campulung Moldovenesc si a scos un timp de 43 de minute si 5 secunde, cu 3 minute si 14 secunde mai putin decat cel de-al doilea clasat: Adrian Garcea.

Clasamentele complete le puteti vizualiza la urmatorul link: http://cronometraj.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16648&RId=144&EId=1

 Credit Photo: Facebook Federatia Romana de Atletism
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE