Federatia Romana de Alpinism si Escalada si-a premiat cei mai valorosi sportivi din 2018

497

   Federatia Romana de Alpinism si Escalada si-a premiat sportivii cu cele mai bune performante in 2018. Premiile au fost acordate in cadrul Galei Alpinismului Romanesc, organizata sub „umbrela” Alpin Film Festival. 7 sportivi din 3 discipline si-au primit recunoasterea. 

  Federatia Romana de Alpinism si Escalada a acordat premii la toate cele 3 discipline: alpinism, schi-alpinism si escalada 

Alpinism de altitudine:  Laura Mares, sportiv in cadrul diviziei Elite Mountaineering a Clubului Sportiv Alpin Club Carpatic, a fost premiata pentru realizarea primei ascensiuni romanesti feminine a varfului Ama Dablam din Himalaya, 6.812 metri. Gina Badescu,  componenta a aceluiasi club sportiv, a primit si ea premiul pentru atingerea aceluiasi varf Ama Dablam. S-a intamplat la doar o saptamana distanta de Mares.

 Schi-Alpinism: Cosmin Jinga, de la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, a primit trofeul pentru cea mai buna clasare a tarii noastre intr-o competitie europeana de profil: locul 2 in cadrul Campionatului European de la Nicolosi, Italia ( cadeti). Jinga a devenit primul vicecampion roman in vreunul dintre sporturile Federatiei de pana acum, indiferent de categoria de varsta.

Alpinismul tehnic extern:  Echipa Teofil Vlad – Zsolt Torok – Romica Popa a reusit, in 18 octombrie, deschiderea unei rute noi spre varful Pumori, 7.138 metri,  in Himalaya. A fost denumita ulterior Le Voyage de Petit Prince (Călătoria Micului Prinț).

Escalada sportiva: Calin Enache, 16 ani, component al Alpin Club Carpatic, a primit titlul de sportivul anului pentru accederea in finala unei competitii europene majore: locul 10 la Cupa Europeana de Bouldering desfasurata in luna iulie la Sofia. Enache este unul dintre cei mai buni practicanti de bouldering din Romania, indiferent de categoria de varsta. A ocupat locul 18 la Campionatul Mondial de Escalada din 2017 de la Innsbruck.

  Federatia Romana de Alpinism si Escalada a acordat si o serie de premii speciale:

  • Felipe Silva – pentru Management Sportiv Escalada
  • Claudiu Miu – pentru Management Sportiv Paraclimbing
  • Bogdan Dudau – pentru Excelenta ca Antrenor de Escaladă Sportiva
  • Lucian Clinciu – pentru eforturile de dezvoltare a Schi-Alpinismului
  • Dan Vasilescu – pentru întreaga activitate alpina