Final de Tur pentru Eduard Grosu. Rezultate in Tour du Limousin

143
Final de Tur pentru Eduard Grosu. Rezultate in Tour du Limousin

Final pentru Eduard Grosu in competitia pe etape din Franta. Tour du Limousin este o competitie de 4 zile care se desfasoara anual in Nouvelle-Aquitaine. A avut loc pentru prima data in 1968 si din 2005 Turul a fost organizat ca un eveniment 2.1 in cadrul UCI Europe Tour. 

Final cu victorie pentru echipa lui Edi Grosu in Tour de Limousin.

Alessandro Fedeli s-a impus in a patra, ultima etapa din Tour du Limousin Este victorie pentru NIPPO Delko One Provence si final de Tur pentru Eduard Grosu pentru care urmeaza Campionatele Europene de la Plouay.

Final de Tur pentru Eduard Grosu. Rezultate in Tour du Limousin

Eduard a fost pe locul 9 in ultima etapa a competitiei.

In Tour du Limousin, Edi a fost implicat intr-o cazatura cand mai erau aproximativ 50 km de finish. A castigat prima etapa chiar viitorul castigator al cursei italianul Wackermann. Grosu a fost pe 58 la +3′ 33” de invingator.

A doua etapa a fost castigata de Gaviria,care a atacat in doua randuri. Edi a terminat in pluton la 7 secunde in raport cu invingatorul si o plasare pe locul 21.

Belgianul Jasper Philipsen a castigat apoi etapa in care Edi a fost pe 90 la +15′ 22”.

Imediat dupa Campionatele Nationale de la Deva, Eduard Grosu a plecat in Franta unde s-a alaturat colegilor de la NIPPO DELKO One Provence. Edi a incheiat Campionatele Nationale cu o clasare pe podium. A fost Bronz pentru el in proba de fond. Edi a obtinut locul al 3-lea si in proba de contratimp individual a Campionatelor Nationale, la Deva.

Final de Tur pentru Eduard Grosu. Rezultate in Tour du Limousin

In aceasta luna Edi s-a antrenat oficial si in cele doua semi-etape care au incheiat Turul Tinutului Secuiesc. In semi-etapa 3A,un contratimp in urcare cu o lungime de 6 km,Edi s-a clasat pe locul 8. La festivitatea de premiere Edi a fost pentru locul 4 si pentru podium in clasamentul pe puncte,unde a terminat pe locul trei.

Sursa foto Eduard Grosu Fan Club

Pe AIMX aflati aici si povestea de succes a campioanei la contratimp, Maria Stancu!

Autor Ovidiu Pețenghea