Florentina Iusco strange medalie dupa medalie in drumul spre Tokyo 2020

600
Florentina Iusco strange medalie dupa medalie in drumul spre Tokyo 2020

Florentina Iusco strange medalii in acest sezon la lungime. Iusco a reusit sa se califice la Mondiale la primul concurs in aer liber din acest sezon. La Europene, Florentina Iusco a sarit 6,49 metri si a incheiat pe locul opt. Tot in acest an Florentina Costina Iusco a cucerit medalia de argint la saritura in lungime (6,39 metri).Intrecerea a fost programata in cadrul Campionatelor Balcanice de sala de la Istanbul. Florentina Iusco a castigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli. 

Florentina Iusco strange medalie dupa medalie in drumul spre Tokyo 2020!

Sportiva de la Centrul National Sportiv Cetate Deva a cucerit medalia de bronz in proba de saritura in lungime, cu rezultatul de 6,55 metri. Florentina a sarit in cadrul finalei chiar mai mult, 6,80metri! Oficialii nu i-au validat incercarea, in ciuda contestatiei depuse si judecate 20 de minute. Florentina a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Atletism.

„A fost un concurs dificil, plin de emotii. Dupa ce am ratat prima saritura, la a doua incercare am depasit din nou, dar fara a lasa urma pe plastilina de pe prag. Saritura a fost masurata, a fost de 6,80m, dar nu a fost validata, in ciuda contestatiei pe care am facut-o! Am trecut insa peste acest moment si mi-am vazut de concurs mai departe. Sunt fericita pentru aceasta medalie, dar mai fericita sunt ca am vazut ca pot sari mult si foarte mult.”-Florentina Iusco

Florentina Iusco strange medalie dupa medalie in drumul spre Tokyo 2020Este prima medalie la Jocurile Mondiale Universitare pentru mamica de 23 de ani la chiar prima participare la o astfel de competitie.

„Dedic medalia antrenorului meu, Nicolae Alexe, care are foarte mare incredere in mine. A avut mari emotii inaintea finalei de la Napoli. Sunt extrem de norocoasa ca lucrez cu dansul si ii multumesc pentru tot sprijinul. In al doilea rand, dedic medalia fiului meu. Tot ceea ce fac zi de zi, fac pentru el!”-Florentina Iusco pentru FRA.RO

Pe AIMX puteti citi si despre povestea saritorului roman in apa care concureaza in Liban! Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea