Florin Asmarandei incheie sezonul la ciocan cu titlul mondial in China

318
Florin Asmarandei incheie sezonul la ciocan cu titlul mondial in China

Florin Asmarandei incheie seria rezultatelor de referinta cu o aruncare la ciocan de 59.61 metri. Este campion mondial pentru Romania la intrecerile Pompierilor si Politistilor. Florin s-a impus la Chengdu, in China. Pe locul doi cu 56.23 a fost Aung Ye Htet din Myanmar. Florin Armarandei este campion in 4 din 5 editii.  A castigat in 2011 la New York! S-a impus in 2013 la Belfast si a obtinut argint la Fairfax in 2015. In urma cu doi ani Florin s-a impus in Los Angeles iar acum a triumfat in China la Chengdu!

Florin Asmarandei incheie participarea la Mondiale cu evolutia la aruncarea greutatii si la aruncarea discului. Declaratia dupa titlul  mondial obtinut la aruncarea ciocanului:


Florin Asmarandei incheie sezonul la ciocan cu titlul mondial in China”Inchei szonul 2018-2019 cu un S.B. – 59.61metri. Consider in continuare ca nici acest rezultat nu reflecta „realitatea momentului” dar aceste aspecte sunt cunoscute doar de sportiv-antrenor!!! Vreau sa multumesc inca o data celor care au facut posibila participarea mea la aceasta competitie si bineinteles celor care au stat in spatele acestor rezultate. I.P.A. – SECTIA ROMANA. HEIDELBERGCEMENT. I.S.U. – NEAMT. C.S.M. BACAU. MELINTE MIHAELA (antrenor) + Andrei-Alexandru. Multumesc FAMILIEI!!! Pentru mine competitia nu a luat sfarsit, urmeaza sa mai iau startul la doua probe (aruncarea greutatii si aruncarea discului).”-Florin Asmarandei

Florin Asmarandei este de 9 ani campion. A absolvit Scoala Militara in 2010 an in care ca reprezentant ISU Neamt si-a inceput seria neintrerupta de succese la aruncarea greutatii. Florin s-a nascut pe 9 septembrie in 1989.

Florin Asmarandei a inceput atletismul in 2002  la Club Atletic Roman. A fost antrenat de Carmen Iederan. A concurat pana in 2008 dupa care a mers la Scoala Militara doi ani(2008-2010). Nu a participat un sezon la competitii, in 2009.

Din 2014 a fost legitimat la CSM  Bacau si este antrenat de Mihaela Melinte.

AIMX va prezinta rezultatul obtinut de Florin Asmarandei in articolul de aici la Cupa Romaniei !

Autor: Ovidiu Pețenghea