Florin Ionita vrea sa doboare recordul Romaniei la 24 de ore de alergare

0
1084

Florin Ionita si-a stabilit obiectivul pentru Campionatul National de Alergare de 24 de ore: 240 de kilometri. Asta ar insemna un Personal Best, dar si doborarea recordului national.”Obiectivul acesta il am in cap de cand am inceput sa alerg curse de 24h”, a declarat Florin pentru aimx.ro. Ultramaratonistul are 44 de ani si lucreaza in armata. 

 Florin Ionita tinteste la Timisoara doborarea recordului national (231,72 km). Acesta ii apartine lui Daniel Trusca si a fost stabilit pe 10 martie 2019 la Belgrad

Florin Ionita record nationalSambata la ora 9 dimineata este programat startul curselor de 6,12 si 24 de ore de alergare din cadrul Campionatul National. Concursul se desfasoara la Timisoara in parcul Ion Creanga. Iar Florin Ionita stie precis ce isi doreste: „240 de kilometri. Este principalul meu obiectiv in acest an. Sunt optimist, increzator. Doar o accidentare sau vremea extrema ar putea sa ma „scoata” din obiectiv. Asa gandesc acum. Asta simt. Sunt odihnit, sunt super ok. Nu ma doare nimic. Abia astept sa inceapa concursul”, a spus Florin pentru aimx.ro

Alergatorul care se antreneaza in parcul IOR din Bucuresti spune ca este mai bine pregatit ca anul trecut: „Fata de anul trecut am volum mai mare. Cam 80 de kilometri in plus pe luna. Si am avut si rezultate mai bune. Am scos timpi mai buni anul acesta la anumite concursuri la care am participat si in 2018. Am alergat semimaratonul de la Bucuresti intr-o ora si 19 minute. Este un timp de vis in ceea ce ma priveste. Sunt mai in forma si am toate sansele sa-mi indeplinesc obiectivul” a mai punctat Florin.

Acesta a dat cateva detalii si in privinta strategiei abordate: „In principiu am sa plec un pic mai tare la inceput ca sa am rezerve pentru partea a doua. In ceea ce priveste conditiile meteo eu functionez mai bine decat majoritatea pe caldura. Rezist mai bine.”

240 de kilometri: este obiectivul lui Florin Ionita la Campionatul National de Alergare de 24 de ore

231,72 kilometri: este actualul record national. A fost stabilit de Daniel Trusca pe 10 martie 2019. Performanta a fost obtinuta la Belgrad, in cadrul concursului Maraton Maratona. 

225,98 kilometri: este cel mai bun rezultat al lui Florin Ionita in 24 de ore. A fost realizat in 2018, tot la Timisoara, la Campionatul European. Florin Ionita a ocupat locul 22 cu acest timp.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: S24H