Florin Ionita si Mara Guler au reusit noi recorduri nationale la 24 de ore de alergare.

0
1074

Florin Ionita este de dumincia dimineata romanul care a alergat cea mai lunga distanta intr-un interval de 24 de ore. Si-a propus 240 de kilometri. A reusit 244,45. Un nou record national. Si la feminin, Mara Guler a stabilit o noua borna istorica pentru ultraatletismul romanesc: 215,2 kilometri. Performantele au fost reusite la Timisoara in cadrul Campionatelor Nationale.

Florin Ionita si Mara Guler au fost cei mai valorosi alergatori la Campionatul National de Alergare de 24 de ore

Florin Ionita si Mara Guler244,5 kilometri alergati in 24 de ore. Este performanta extraordinara a lui Florin Ionita. „Sunt mai mult decat multumit” a spus Florin pentru aimx.ro. Ultramaratonistul a stabilit si cea mai valoroasa performanta nationala la 12 ore: 146,7 kilometri. La 6 ore de la terminarea cursei Florin nu reusea sa puna inca geana pe geana. „Am baut multa cola si probabil abia seara voi reusi sa ma odihnesc. Am dureri foarte mari de picioare. Si o rana destul de urata rezultata de la frecare. Cand vad scari imi vine sa plang. Merita insa. Pana la urma este alegerea mea. Nu o fac pentru bani sau pentru alte recunoasteri. O fac pentru mine. Am senzatia ca probele in bucla mi se potrivesc cel mai bine. La o analiza la rece pot spune ca primele 12 ore au fost usoare, urmatoarele 12 ore grele”.

Florin Ionita ezita sa spuna ca a fost cea mai dificila cursa din cariera. „Participarea de la Ultrabalaton, Sparthatlonul sau Ciucasul m-au afectat mai mult. Fiecare cursa are dificultatile ei. Am fost sigur ca bat recordul dupa primele 12 ore cand aveam deja 146,7 kilometri. La momentul acesta mi-e greu sa spun daca pot mai mult” a declarat Florin pentru aimx.ro

Podium masculin 24 de ore:

  1. Florin Ionita         244,54 km
  2. Daniel Antonaru   233,23km
  3. Radu Roman        231,43km

 Mara Guler: „Este doar inceputul. Vreau tot timpul sa ma autodepasesc”

Florin Ionita si Mara GulerSunt foarte, foarte multumita. A fost destul de stransa lupta. Foarte multi alergatori. Mi-a placut mult. A trebuit sa-mi apar recordul si uite ca am reusit si sa-l bat. Mi-am dat seama la ora 7 dimineata, cu doua ore inainte de final, ca voi reusi sa dobor precedenta performanta. Am simtit o mare bucurie. N-am fost stresata. Eu vreau doar sa ma autodepasesc. Am alergat cu bucurie si placere” a declarat Mara pentru aimx.ro

Mara Guler a alergat 215,2 kilometri in 24 de ore si a stabilit un nou record national pe acest interval de timp, dar si la 12 ore.

Podium feminin 24 de ore:

  1. Mara Guler           215,2 km
  2. Mariana Nenu      196,8 km
  3. Floricica Neacsu    180,9 km

Si la 6 ore s-a doborat recordul national. Olga Iulia Ghinga a alergat 70,25 kilometri. S-a aflat in duel direct cu fosta detinatoare a recordului: Denisa Bota. Aceasta a alergat 68, 7 kilometri. Iulia alearga de 10 ani, dar de 5 o face in mod constant, oferind o mai mare atentie antrenamentelor. „Cursa de 6 ore este o proba intensa, nu ai timp sa te odihnesti. Denisa a condus timp de 4 ore si jumatate. Apoi am depasit-o si am reusit sa pastrez un avans si pe fondul ascendetului moral. Am mers constant. A fost o cursa cu momente de cadere, de revenire, dar important e sa te mentii si sa nu cazi psihic”, a declarat Iulia pentru aimx.ro.

Pe 3 s-a clasat Dorela Murarasu 58,3 kilometri. Rezultatele complete le puteti vedea aici.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performanta floretistei Malina Calugareanu: aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire