sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONIFrații Râpă s-au întrecut pentru triumf la Combinată

Frații Râpă s-au întrecut pentru triumf la Combinată

Frații Râpă s-au întrecut pentru triumf la Combinată

Frații Râpă s-au întrecut pentru triumf la Combinată. Darius Râpă sportiv susținut de Magazinul Himalaya.ro a câștigat în fața fratelui mai mare Cristian. În top trei în calificări a fost și Alexandru Florian Zaharia.

Au mai concurat Paul Cristea și George Tanasă. Care s-au clasat în top 5. Dan Brad David, Matyas Luzan și Mihnea Ciobotaru clasați în top 8 în calificări!

Darius Râpă de la Red Bull și Magazinul Hymalaya este pe locul 8 în lume, locul 5 în Europa. Evoluează în cadrul clubului sportiv Alpin Club Carpatic.

”Sezonul internațional va începe în aprilie, pe 2 și 3 decembrie voi concura la Campionatul Național de Combinată.”

În 2021, sportivul român a câștigat medalia de bronz la proba de bouldering la Campionatele Europene de Escaladă Sportivă din Perm, Rusia. De atunci, Darius Râpă este din ce în ce mai rapid.

Drumul spre performanță a lui Darius a început când avea șase ani și se cățăra cu fratele lui, Cristian Râpă, pe țevile de gaz din spatele blocului din cartierul Giulești, București.

În septembrie Darius  a fost în Târgu Mureș.

”Campion Național de lead la seniori și juniori! Mă bucur foarte mult pentru acest titlu, fiind prima dată când îl obțin la categoria de adulți, ba chiar mai mult, am împărțit podiumul alături de fratele meu Cristian Rapa și cu Brad Dan. Mulțumesc de susținere Magazinul Himalaya GO Scholarship România Andrei Zamfir Federația Română de Alpinism și Escaladă – FRAE.”-a postat pe pagina de socializare, Darius.

Darius a devenit al doilea cățărator român care parcurge un traseu 8c, după Rus Bogdan. Este un traseu dedicat elitei.

La 16 ani avea în palmares prima medalie din istoria competițiilor internaționale de escaladă sportivă pentru România!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE