Gabriela Iaciu a doborat recordul national la 48 de ore de alergare

721

Gabriela Stefania Iaciu a doborat recordul national feminin la 48 de ore de alergare. Sportiva s-a clasat pe locul 9 in clasamentul general din 24 de sportivi. Performanta a fost obtinuta in Grecia, la Atena, in cadrul Festivalului International de Ultramaraton editia a 15-a. Este primul rezultat obtinut de cei 6 romani care participa la cursele din cadrul acestui concurs. 

Gabriela Iaciu a doborat recordul national la 48 de ore de alergare dupa ce a parcurs 268 de kilometri

Gabriela IaciuPrecedenta performanta, 253 de kilometri, apartinea ultramaratonistei Mara Guler. Alergatoarea va lua startul pe 16 ianuarie in cursa de 1000 de mile. Gabriela Iaciu are 44 de ani este la doar a doua cursa de 48 de ore din cariera sa. S-a aflat pentru a doua oara consecutiv la Atena. In 2019 a alergat 225 de kilometri. Acum a mai plusat cu 43. „Pentru un an și 4 luni de ultra alergari cat are ea, după trecerea de la Ultra Probe Combinate… Și acumularea a aproximativ 5200 de km de alergari (o cifra modesta pentru 16 luni de antrenamente), performanta ei, practic, era una anunțată. Gabriela nu vine de nicăieri. Performantele ei au evoluat normal de la o cursa la următoarea. Asta pe măsură ce s-au acumulat și kilometrii alergați”, a declarat pentru aimx.ro Bogdan Mihai, antrenorul Gabrielei.

Sportiva ( in dreapta pozei impreuna cu daneza Stine Rex, 335 de kilometri Personal Best in 48 de ore, locul 1 la Atena cu 276 de km) vine dupa o accidentare groaznica, la rotula, suferita in urma cu cativa ani. Nici conditiile de care a beneficiat nu au ajutat-o sa obtina un rezultat mai bun: echipament, nutritie…„Daca Gabriela si-ar fi ales vreodata macar adidasii de alergare  POATE ca macar ranile pe care le are acum la picioare nu le-ar fi avut. Ea a alergat in ce-a avut, a mancat ce a avut si a alergat atat cat a putut” a mai precizat Bogdan. 268 de kilometri reprezinta un rezultat nascut dintr-o foarte mare ambitie. Coplesita de emotii si de oboseala sportiva nici macar nu a reusit sa se bucure la finalul cursei. Aici ai VIDEO.

Cristi Borcan conduce in cursa de 72 de ore cu 8 inainte de final

Alti doi romani se afla inca in plin concurs: Cristi Borcan si Bogdan Todea participa in cursa de 72 de ore. Cristi conduce cu 339 de kilometri si este „urmarit” de grecul Nikitas Nomicos, 333 de kilometri.Bogdan Todea a parcurs pana acum 142 de kilometri. Timpul expira la ora 16. Poti vizualiza toate rezultatele aici.

Tot pe aimx.ro poti afla si de timpul stratosferic reusit pe distanta de 10 kilometri de kenianul Kipruto, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire