George Buta a adus primul titlu mondial la seniori României în biatlonul pe role!

309
George Buta a adus primul titlu mondial la seniori României în biatlonul pe role!
sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Foto IBU/Biathlonworld.com

George Buta a câștigat la Nove Mesto proba de super sprint de 7,5 km. Buta a avut patru trageri fără ratări și a terminat cursa în 19:36.5.

George Buta a impresionat! Brașoveanul medaliat cu aur în fața lui Yaroslav Kostyukov (RBU) și Florent Claude(Bel).

”Este o mare surpriză și pentru mine acest rezultat. Sunt fericit și sper să mă calific la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2022!” George Buta

Cornel Puchianu a terminat pe locul 20, după ce în calificări a fost al treilea, iar Florin Buta pe locul 23.

În calificări sportivii au înfruntat ploaia. Au concurat la 12 grade. Întrecerea la vârf a fost între Roman Surnev, belgianul Florent Claude și românii Puchianu și Buta. George Buta a început în acest an în etapa de Cupa Mondială la biatlon de la Hochfilzen.

A terminat pe 24. Au urmat întrecerile de la Oberhof, Antholz cu loc 18 de referință și participarea la Europene. George a terminat la 9 secunde în spatele lui Cornel Puchianu, pe poziția cu numărul 32. George a făcut o cursa cu două ratări în poligon, ambele la „culcat”.

În sezonul de iarnă, în perioada precompetitională George are 11 antrenamente pe săptămână, iar când sunt competiții, de cinci ori. Schi combinat cu trageri.

George Răzvan Buta s-a impus în fata lui Denis Șerban la Campionatele Naționale de Biatlon Role. Succes pentru Dinamo în fata sportivilor de la CSA. Al treilea a fost Cornel Puchianu.

George Buta are în palmares evoluția la Jocurile Olimpice din 2018. La individual a concurat deși tușea non-stop. La sprint nu a putut concura din cauza ei. La Pyeong Chang a fost la individual pe 37. George a terminat pe 14 la stafeta de 4 x 7,5 kilometri intrecerea olimpica. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, in Cehia, la Liberec, in 2011 a participat la 4 intreceri. La 10 km clasic a fost pe 54. La 1200 metri sprint a fost pe 79. La 7,5 km liber a incheiat pe 58. La stafeta mixta 4×5 km a terminat pe 18.

George a luat startul si la cursele de alergare montana. Sportivul nascut in Moieciu de Jos a alergat 3.28.40 la Ecomaraton, record al cursei din 2015.

George Buta ramane cu imaginea bunicului sau care facea drumul Fundata – Șirnea pe schiuri.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea