Glinta inoata la Champions Swim Series. Robert e in China la concursul mondial

807
Glinta inoata la Champions Swim Series. Robert e in China la concursul mondial

Glinta inoata la Champions Swim Series. Competitia a fost creata de FINA (Federatia Internationala de Natatie) pentru cei mai buni sportivi din lume care se vor intrece pentru premii de  3 milioane de dolari! Prima etapa este programata pe 27 si 28 aprilie. De Paste, Robert Glinta Inoata in China.

Glinta inoata la Champions Swim Series in prima etapa din cele 3 programate de FINA. Concursul e la Guangzhou (China).

Robert Glinţă va concura la Guangzhou la 50 de metri spate şi 100 de metri spate. Sunt toate sansele ca Robert sa se califice la Jocurile OLimpice de la Tokyo, mai ales ca a obtinut timpi pentru barem in acest an!

Champions Swim Series este inclusa pe lista evenimentelor unde timpi sunt recunoscuti pentru calificarea la turneul olimpic din 2020. De asemenea Robert se poate califica si pentru Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud).

Glinta inoata la Champions Swim Series. Robert e in China la concursul mondialIn aceasta primavara Glinta castiga la 100 metri spate cu un timp pe care daca si-l mentine sau il imbunatateste ii va asigura biletul pentru Jocurile Olimpice! Robert Glinta a inotat 53:63 la Campionatele Nationale! A fost o intrecere cu Daniel Martin. Glinta castiga duelul „spatistilor” la Campionatul National de Inot din Bacau in bazinul de 50 de metri. Daniel Martin i-a oferit o replica puternica, dar Robert Glinta a scos un timp, care, daca ar fi fost omologat i-ar fi asigurat calificarea la Jocurile Olimpice. Este doar o chestiune de timp pana cand biletul olimpic va fi acontat.

In finala la 100 metri, spate la Champions Swim Series, Robert va concura cu Xu Jiayu. Chinezul are in palmares medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016 si este campion mondial tot la suta spate, la Budapesta, in 2017.  Au mai fost invitati rusul Kliment Kolesnikov, triplu campion european la suta spate, japonezul Ryosuke Irie, triplu medaliat olimpic in 2012.

Glinta inoata la Champions Swim Series, dupa etapa din China la 50 metri spate si la celelalte doua etape.

Robert va participa la Budapesta pe 11-12 mai si la Indianapolis(SUA) in perioada 31 mai -1 iunie.

Sursa Foto FINA.ORG