Haralambie sare pentru istorie! Saptamana incepe in forta pentru tricolori la J.O.

749
Haralambie sare pentru istorie! Saptamana incepe in forta pentru tricolori la J.O.
Daniela Haralambie si Ania Caill in concurs luni la J.O.

Haralambie sare  la Jocurile Olimpice in incheierea programului pe care il au reprezentantii Romaniei la inceput de saptamana in Coreea de Sud. La PyeongChang tricolorii vor concura la schi alpin, biatlon, sanie si sarituri cu schiurile. Brasoveanca Daniela Vasilica Haralambie a vorbit pentru AIMX dupa antrenamentele premergatoare concursului.

Haralambie sare pentru prima data la Jocurile Olimpice.

„Atmosfera este una deosebita. Sunt inconjurata de cei mai mari sportivi si totul este foarte placut. Emotii pot spune ca am insa nu foarte mari si sper ca sunt unele productive.”

Haralambie sare cu gandul la conditiile atmosferice extreme.

„Conditiile sunt grele din cauza vantului care bate foarte puternic. Este un vant rece si inghetam foarte repede! Am vorbit cu celelalte fete si sunt foarte bucuroase ca sunt aici si vor sa dea tot ce au mai bun! Ma motivez prin gandul ca daca sunt aici merit! Imi pregatesc cea mai buna saritura. Sunt multumita de modul cum am sarit in timpul antrenamentelor libere.”

Daniela Haralambie  a sarit 91 m. (locul 27), din 35 de concurente calificate pentru concursul de la J.O. Norvegianca Maren Lundby, liderul Cupei Mondiale a sarit 107.5 m. Luni concursul  incepe la  ora 14.45.

„Maren si  Irascko sunt favorite. Imi propun  sa sar cat mai bine si sa trec peste problemele cu vantul si frigul. E prima data cand sar pe aceasta trambulina. Gandindu-ma ca nu caut rezultatul ci o prestatie buna, dupa, rezultatul vine de la sine!”

Programul sportivilor romani in concurs luni la PyeongChang.

Ania Caill deschide seria participarii tricolorilor de la ora 03:15 in concursul de schi alpin proba de slalom urias.

La ora 12:50 incepe concursul de sanie: simplu feminin, primele doua manse. Castigatoare in Cupa Natiunilor in acest an Raluca Stramaturaru intra in concurs si cu experienta acumulata in acest an in Cupa Mondiala unde are cel mai bun rezultat un loc 6.

Pentru ora 14:00 e programat biatlon: urmarire masculin (12,5 km) Disciplina unde Cornel Dumitru Puchianu ramane reperul Romaniei.

Haralambie sare in concursul care incepe la ora 14:50.

Autor: Ovidiu Pețenghea