ICE SWIMMER-ul de renume mondial Ger Kennedy va vizita Romania

0
1365

   Ger Kennedy a inotat sub gheata in Siberia

 Irlandezul Ger Kennedy va vizita Romania in perioada 4 – 8 octombire. El este unul dintre cei mai apreciati inotatori in ape libere din lume. In 2016 a fost nominalizat la titlul de World Open Swimming Man of the Year. Ger Kennedy, de profesie inginer, a imbratisat provocarile extreme: a reusit cateva performante de exceptie ca Ice Swimmer. Pe 5 martie 2016 a inotat in raul Lena, in Siberia, 52 de metri pe sub gheata doar in slip. Temperatura apei masurata sub gheata a fost de -1 grad, iar cea a aerului – 14.

 Kennedy care este in acelasi timp si director de inot in cadrul Ironman Dublin 70.3 este al treilea om din lume care a reusit sa termine 5 event-uri ICE MILES ( inot intr-o apa cu o temperatura sub 5 grade, fara costum de protectie, pe distanta de o mila). Sportivul irlandez de anduranta a dat curs provocarii si de a inota Mila de GHEATA (Zero Ice Mile): un inot intr-o apa cu o temperatura de sub un grad, testul suprem pentru ice swimmeri.

O alta experienta extrema pe care a realizat-o a fost de a inota timp de 24 de ore intr-o apa cu o temperatura sub 10 grade, cate o mila la fiecare 60 de minute.

Dragomir Streza: „Obiectivul meu: prezenta la Mondialul de Ice Swimming”

Irlandezul va vizita Romania la invitatia lui Dragomir Streza un ice swimmer roman. Cei doi vor inota impreuna in lacul Balea. Ger Kennedy a fost impresionat de peisajele oferite de Transfagarasan si de locatia in care se afla lacul.

„Nu va veni aici cu obiectivul de a bate un record de timp sau distanta. Pur si simplu vom inota in lacul Balea. Cred ca temperatura apei va fi sub 10 grade.Ne vom cunoaste si vom face schimb de experiente. Romania are nevoie de know how-ul lui si de expertiza sa extraordinara in aceasta ramura sportiva”, a declarat Dragomir, in exclusivitate, pentru aimx.ro.

Dragomir are ca obiectiv participarea la Campionatul Mondial de Ice Swimming din 2018, de la Tallin, Estonia.

M-as bucura extraordinar de mult sa putem duce o stafeta la Mondial in proba de 4 ori 25 de metri. Ar fi ceva extraordinar. Nu sunt multe natiuni care reusesc sa participe la un astfel de Mondial. As vrea ca steagul Romaniei sa fluture la Tallin”, a mai precizat sportivul roman.

Supranumit ICEMAN Dracula, Dragomir a descoperit inotul in ape inghetate in urma cu doi ani. Renuntase la viata sportiva si depasise 100 de kilograme la inaltimea de 1 metru 71. Dragomir a fost de mic o fire sportiva si a cochetat cu polo-ul pentru 3 ani de zile, dar si cu alergarile montane, rugby ( Steaua) sau lupte ( Steaua, Metrorex).

View this post on Instagram

…that moment when the icehole is too tight…

A post shared by Iceman Dracula (@icemandracula) on