Ingrid Mutter a inceput in forta anul. Aflati calendarul ei international

497
Ingrid Muter a inceput anul hotarata sa creasca treptat ritmul si cu o strategie castigatoare

Ingrid Mutter a inceput cu ambitii mari anul. Ingrid si Nicolae Balan au castigat Faget Winter Race 2019. Ingrid a avut un avantaj mare in fata urmaritoarelor. Mutter a terminat intrecerea la Semimaraton in 2:05:48. A doua clasata Nicoleta Sasu a incheiat in 2:16:44.

Ingrid Mutter a inceput anul hotarata sa creasca treptat ritmul si cu o strategie castigatoare

„In timpul iernii fac mai mult volum. Incerc sa adun kilometri, chiar si diferenta de nivel, dar nu pun accent pe viteza, mai ales ca la Brasov e multa zapada. Am hometrainer pe care mi-am pus cursiera si uneori pedalez in casa. Alternez. Schiez. Incerc pregatire de anduranta in timpul iernii.Ingrid Mutter

Zapada a fost mult mai mare ca la editiile anterioare la Faget Winter Race dar Ingrid si colegele de pluton au alergat pentru inceput cu participantele de la 15 km. 

TOP 3 la 15 kilometri feminin:

1 Ibolya TOROK-Cluj-Napoca 1:29:26
2. Valeria Alina Rusu- Cluj-Napoca 1:40:55
3. Pauline Barrera-Cluj-Napoca 1:42:23

„In cei 6 ani in care am stat la Cluj, in timpul facultatii niciodata nu am prins atata zapada. A fost un concurs solicitant. Poteca era batuta in prima jumatate a cursei. A fost o portiune in padure mai putin umblata si nu erau atatea urme. Pe final era o poteca curatata de zapada de organizatori. Timpul afost mai lung ca anul trecut. In 2018  am avut o ora si 50 de minute dar acum a fost zapada. Anul acesta Nicolae Balan a terminat intr-o ora 48 deci a fost mult mai lenta intrecerea. Din cauza zapezii nu puteai alerga atat de mult la viteza. Sunt destul de multe urcari. Trebuia sa ai mare grija cum pui piciorul pe zapada  si pe urcare si pe coborare. „-Ingrid Mutter

Ingrid Mutter a inceput seria intrecerilor in 2019 la Faget. Dupa victoria de la Semimaraton, urmeaza la doua saptamani distanta Faget Winter Tour.  Vor fi 15 kilometri dar pe alt traseu. Ingrid va concura si la Oradea City trail in februarie. Ma voi concentra pe Campionatele Mondiale de alergare montana pe distanta lunga. Intrecerile vor fi in Argentina, in noiembrie. Mai am in program si Campionatele Mondiale de Ultramaraton din Portugalia. Intrecerile vor fi in iunie. Voi incerca si in acest an in Circuitul de SkyRunning voi concura pe plan international. Prima cursa va fi in SkyRace des Matheysins langa Grenoble, in Franta pe 19 Mai.

Credit foto:Peter Benedek si Gyorgy Szabolcs Istvan

Autor: Ovidiu Pețenghea