Ingrid Mutter pregatita de Mondial: „Sunt mai puternica psihic”

0
1213
   Ingrid Mutter este pregatita de Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga. Competitia se desfasoara pe 24 iunie la Karpacz, Polonia. Ingrid a ocupat anul trecut locul 8. Intre timp a devenit campioana europeana de skyrunning si a acumulat si mai multa experienta.„Am invatat cum ar trebui sa abordez o cursa de acest nivel” a spus Ingrid pentru aimx.ro. Alergatoarea in varsta de 26 de ani are un an plin. Este in ultimul an la Facultate de Medicina si chiar inainte de a pleca in Polonia va mai sustine un examen.

Traseul de la Karpacz are 36,2 kilometri cu 2110 metri diferenta de nivel si este in mare parte stancos.

aimx.ro: Cum a evoluat Ingrid Mutter fata de anul trecut?
Ingrid Mutter: Cred ca psihic sunt mai puternica anul acesta. Am invatat cum ar trebui sa abordez o cursa de acest nivel. Conteaza foarte mult sa respecti planul cu care pleci in cursa, sa fii constient care este nivelul tau de pregatire in momentul respectiv si sa nu te lasi dus de val. Daca pleci prea tare la inceput iti epuizezi resursele. Fizic ma simt pregatita. Nu stiu daca sunt mai rapida sau nu, dar rezistenta am imbunatatit-o. 🙂
aimx.ro: Mergi la Mondial din postura de campioana europeana de skyrunning. Macar moral, e un avantaj?
Ingrid Mutter:  Da si nu. Da, pentru ca stiu ca sunt capabila sa obtin o clasare destul de buna. Nu, pentru ca uneori pun prea multa presiune pe mine. Cele mai bune curse au iesit atunci cand am fost relaxata la momentul startului.
aimx.ro: Ai participat la Zegama una din cele mai dure curse de skyrunning. Ce-ai invatat acolo?
Ingrid Mutter: Da, Zegama este o cursa unica. Am invatat sa merg constant si sa ma hidratez si alimentez atunci cand trebuie. Am invatat sa imi respect planul „de acasa”. Stiu ca am nevoie de mai mult volum, de mai multi kilometri. In rest am facut o cursa foarte buna pentru nivelul actual de pregatire si concurenta. O concurenta mai mare ca niciodata. Am vazut si alergatoare puternice care au avut o zi mai putin buna. Nu pot zice ca m-a impresionat ceva anume la o alergatoare, dar pot zice ca in mod cert m-a impresionat atmosfera de la Zegama si toti spectatorii de pe traseu.

Ingrid Mutter: Obiectivul personal este TOP 10

aimx.ro: Cum a decurs pregatirea? Ce parere ai de traseu?
Ingrid Mutter: Pregatirea a decurs destul de bine, fara prea mari probleme. Sunt multumita!
Traseul este pe placul meu. Va fi un traseu mai rapid ( doua urcari pana la o altitudine de aproximativ 1550 de metri) si mai putin tehnic decat anul trecut.Mi-am facut si strategia. Sper sa functioneze.
aimx.ro: Ce obiective ai la Mondial?
Ingrid Mutter: Obiectivul meu personal, individual este TOP 10. Cu echipa imi doresc un top 3… Sa speram ca reusim.
aimx.ro: Unde faci concediul de vara?:)
Ingrid Mutter: Concediul, adica ultima mea vacanta de vara (gata cu facultatea), va fi prin Europa: pe la curse si pe munti.
Echipa feminina a Romaniei este formata la Mondialul din Polonia din Denisa Dragomir, Ingrid Mutter, Iulia Gainariu si Andreea Piscu.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Prozis