Ironman: Crina Ungureanu-Iron Woman sau cum sa ajungi pe podium in 6 luni

701
    A facut 11 ani de inot. Nici ca se putea altfel. Este nascuta la Braila, in orasul campioanelor olimpice la natatie: Diana Mocanu si Camelia Potec. La 32 de ani si-a indeplinit un vis. Un vis pentru care a muncit. Un vis cladit cu o vointa incredibila si determinare. Crina Ungureanu a fost a doua la primul concurs de Ironman din viata ei. Crina lucreaza la o firma de logistica din Bucuresti, iar pe diploma Facultatii de Politehnica scrie inginer transporturi .

 

” Crina SALUPA „

Crina Ungureanu a vorbit pentru aimx.ro despre drumul catre podium.

aimx.ro : De unde ai pornit ca sa ajungi pe podiumul Ironman?

Crina : Am facut inot de performanta timp de 11 ani  pana la facultate. In timpul facultatii nu am mai reusit sa continui pe aceeasi linie. Dupa ce am inceput job-ul insa am fost cooptata frecvent de baieti in echipe de stafeta la diferite triatloane. M-am entuziasmat mai ales ca rezultatele erau bune, iar  baietii imi ziceau mereu: „Crina, esti ca o salupa!”. Asa m-am decis sa incerc pe cont propriu. Mi-am luat o bicicleta basic, m-am ambitionat si am participat la toate triatloanele si duatloanele de la noi. Mergeam cu bicla mea indiferent daca era sosea sau alt traseu special si mereu ma clasam onorabil.

aimx.ro: Sa-nteleg ca ti-a incoltit ideea de „ceva mai mult’ ?

Crina: Da ! Implinirea aia de la final creeaza dependenta.  Vrei mereu mai mult si mai mult. Mi-am dat seama ca imi trebuie o bicicleta speciala si mi-am luat o semicursiera. Compania la care lucrez m-a sustinut cu o parte din suma si am inceput sa ma antrenez. Dimineata de la 6.00 alergam in Politehnica, de la 9.00 mergeam la job si dupa 19.00 la sala.

 

Prima participare la o competitie Ironman, direct pe locul II

In Politehnica il vedeam mereu pe Vlad Tanase cum se antrena. Intr-una din zile am indraznit si m-am dus la el. I-am spus ca stiu despre performantele lui, ca as vrea sa merg la Ironman si l-am intrebat daca ar vrea sa ma antreneze. A fost de acord! A inceput o perioada foarte grea care a durat aproximativ 7 luni. Ma antrenam in jur de 25h/saptamana. Nu conta ca era Craciun, sarbatoare, concediu, week end sau eram plecata in afara tarii. Cu Vlad m-am completat perfect. El strategie si know-how, eu vointa si antrenament. Antrenamentele de bicicleta le-am facut mult pe trainer ceea ce mi-a construit o rezistenta psihica destul de buna. Ironman a fost un concurs greu, insa am fost bine pregatita. Prima participare la un concurs Ironman: locul II pe podium. Am scos cel mai bun timp la inot dintre toti concurentii. Premiul castigat l-am donat Asociatiei Daruieste Viata pentru Clinica de Oncologie de la Marie Curie iar compania la care lucrez a dublat acest premiu, dublandu-mi bucuria.

  ” Ambitioasa, determinata si extrem de perseverenta! S-a tinut de program in proportie de 99% ceea ce nici macar eu nu am reusit sa fac in timpul antrenamentelor mele. Nu conta unde era. Gasea o bicicleta sau un bazin de inot si nu rata antr

enamentul. Si-a dorit 100% sa reuseasca trecand mereu peste gradul de confort. A facut progrese enorme. La inceput, cand a inceput sa pedaleze cu SPD era atat de focusata pe rezultat incat la un triatlon, in tranzit, nu si-a mai pus adidasii de alergare. A rupt-o la fuga in SPD! Concluzionez cu faptul ca la 2 saptamani dupa locul 2 la X-Man Oradea a luat locul 3 la Ocean Lava, fara sa se fi recuperat complet. Pur si simplu eu i-am spus ce sa faca, iar ea mi-a demonstrat practic cum se poate face.” – VLAD TANASE DESPRE CRINA

aimx.ro:   Ce planuri de viitor ai?

Crina: In continuare doresc sa-mi mentin nivelul de pregatire. Va urma o perioada in care am sa particip cu membri din familia mea la cateva triatloane si probe de stafeta. Va fi timp in familie si entuziasmul competitiei si cu siguranta va fi frumos. In plan competitional ma indrept cu siguranta catre Ironman pe plan international. Voi decide intre Ironman sau Dublu Ironman cu obiectiv podiumuri si calificarea in competitiile internationale.

aimx.ro: Iti multumim frumos si iti uram succes la antrenamente!

Credit photo: Crina Ungureanu Facebook

Author: Loriana Naita