Iulia Benga revine dupa 3 nasteri si castiga medalii in schi! Aflati ce o motiveaza!

675
Iulia Benga revine dupa 3 nasteri si castiga medalii in schi! Aflati ce o motiveaza!

Iulia Benga a revenit in acest an hotarata sa arate la 30 de ani ca este o mamica puternica, hotarata si foarte rapida. Pasiunea pentru schi a inceput la gradinita. De la 4 ani a inceput sa schieze. Nu are idoli si nici nu-i place sa urmareasca intreceri de schi. Adora insa sa schieze. A strans 50 de puncte FIS, a mers la Campionate Mondiale dar nu a avut un titlu national. Este una din motivatiile care au readus-o pe Iulia in competitii.

Iulia Benga a castigat doua intreceri de la revenirea in competitii in acest an iar la FIS Open Cup si-a urcat copiii pe podium dupa ce a fost premiata!

La 22 de ani s-a oprit insa fiindca schiul nu-i oferea atunci siguranta unei vieti linistite! S-a maritat si a devenit mama. Iulia are doi baietei si fetita, cea mai mare dintre ei, care are 6 ani!

„Am ramas sportiva chiar daca nu am mai facut de performanta. Dupa nasteri am facut antrenamente. Am vrut mai mult decat sa merg la sala ca sa am un stil de viata sanatos. Am zis ca trebuie sa schiez din nou, dar fara presiune. Sunt foarte relaxata si privesc schiul ca pe o mare bucurie! Fetita se incapataneaza sa nu faca schi si vreau sa-i arat ce inseamna sa ajungi pe podium, sa ma vada la antrenamente cum ma pregatesc si vreau sa o inspir.”-Iulia Benga

In 2012 Iulia s-a lasat dupa ce a participat la Campionatele Mondiale de Juniori, apoi de seniori. A inceput acest an hotarata, a concurat in Serbia si a castigat! Rezultatele le gasiti aici!

„Varsta nu e un impediment, din contra acum ma simt mai pregatita ca in urma cu 10 ani si am suportat si trei operatii de cezariana. Acum fac ce nu am reusit cand poate trebuia. Acum am inteles ca schiul inseamna viteza. Trebuie sa merg cu viteza daca vreau sa castig. Asta vreau la fiecare concurs si ma duc….Tare!Din cat pot dau maxim! La Slalom Urias s-a schimbat fata de prima perioada cand am concurat raza virajului, marimea lui. La Slalom Special nu s-au schimbat atatea lucruri. Anul acesta am preferat sa ma inscriu direct la concursuri decat sa fac antrenamente separat in Bulgaria.”-Iulia Benga

AIMX va urmari evolutia Iuliei. Peste o saptamana Iulia Benga va schia din nou in fata copiilor ei si vrea sa le dedice primul titlul national la senioare!

Interviu realizat dupa intrecerile din Poiana Brasov cu ajutorul Biancai Dobrescu (responsabil comunicare FIS Open Cup).

Autor: Ovidiu Pețenghea