sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREIulian Pop: "Daca nu alerg parca nu are sens nimic"

Iulian Pop: „Daca nu alerg parca nu are sens nimic”

Iulian Pop este hotarât să evolueze de la an la an…până la Jocurile Olimpice

Insuccesul nu l-a doborât, iar competiția l-a ambiționat. De mic! Dupa o prima evoluție modestă într-o cursă organizată de școala la care învăța, Iulian a ales să se pregătească un an de zile, s-a întors și a câștigat ediția următoare. Poate de atunci îi răsărise în minte dorința de a-i face mândri pe bunicii săi care l-au crescut și i-au îndrumat primii pași în viață. Au urmat concursuri pe plat, fără mari satisfacții, asta în mare măsură din lipsa rezultatelor. În 2018 a ales „abruptul” munților, cu un prim loc 25 la Naționalele de juniori. De atunci a tot evoluat, iar anul trecut și-a trecut în palmares primele medalii: 2 de bronz, la clasic si vertical U23.

2023 l-a marcat și fizic, dar mai ales psihic. Ajuns la Școala Militară, la Pitești, regimul cazon, fără permisii l-a bulversat. De accea, a ales ca variantă de „evadare” concursurile. Weekend de weekend, cu trenul sau la „ia-ma nene”, Iulian Pop bătea țara în lung și-n lat.

Iulian Pop vrea ca medaliile din 2024 să devină mai strălucitoare

Suceveanul a vorbit și despre distanța pe care se simte cel mai confortabil.

In timpul liber îi place să mai practice schiul de tură, schi alpinismul si hikingul. Munții Retezat sunt favoriții săi, iar Retezat Sky Race cursa pe care o are la inimă.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel Pro Sport, fischeye.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE