Lancea isi propune sa califice un brasist la Jocurile Olimpice. Misiune la inot!

669
Lancea isi propune sa califice un brasist la Jocurile Olimpice. Misiune la inot!

Lancea isi propune impreuna cu antrenorul Relu Badescu de la CSM Timisoara sa faca din bras o proba de referinta in Romania. Inotator activ cu medalie la Nationale in aceasta primavara, la 39 de ani Cosmin cauta tineri care sa „iubeasca” brasul! Cosmin Lancea il antreneaza pe Radu Vaipan (nascut in 2000). Anul trecut Radu a doborat recordul national la tineret la 50 de metri bras. Cosmin e in cautare de talente si vrea sa promoveze aceasta proba care ii aduce satisfactii si la 39 de ani. Despre performanta lui Cosmin puteti citi aici!

Lancea isi propune impreuna cu antrenorul Relu Badescu de la CSM Timisoara sa „revitalizeze” proba de bras in Romania!

Cosmin Lancea a castigat la 39 de ani medalia de bronz la Nationalele de Inot
Cosmin Lancea si Relu Badescu

„Inot fara termen limita iar un alt scop pe care il am este sa ajut tinerii brasisti din Romania sa ridicam nivelul brasului. Se apropie Jocurile Olimpice de la Tokyo, avem inotatori foarte buni la spate, pe Glinta, Martin, avem si la fluture si la craul sportivi buni, la bras suntem foarte departe de nivelul mondial. L-am avut pe Dragos Agache vicecampion european la 50 de metri bras, care insa nu e o proba olimpica.– Cosmin Lancea

Cosmin Lancea si  Relu Badescu au incredere in Radu Vaipan, care la 19 ani reprezinta CSM Timisoara. La Nationalele unde Lancea a castigat medalia de bronz, Radu a fost pe locul 6. Vaipan s-a clasat in prima sesiune pe 3 la 50 m bras. In noiembrie la Miercurea Ciuc a castigat la Nationale si a facut record national la tineret. De asemenea a terminat pe locul 3 la 100 de metri bras. Radu Vaipan este vicecampion balcanic anul trecut.  In finala de la 50m bras, la intrecerile din Bacau a mai fost un timisorean Rares Tanasie (CSS, antrenor Flavius Muntean). Rares a luat locul 2 la Tineret si locul 5 la Seniori.

Cosmin Lancea continua si ca sportiv la 39 de ani si va inota la Bucuresti la Openul Romaniei intre 9 si 12 mai. Cosmin si-a diversificat antrenamentul si datorita relatiei cu Daniela Török!

„Openul este un concurs foarte important fiindca sportivii pot sa-si faca barem pentru Jocurile Olimpice. La mine pregatirea este de o ora, o ora jumatate pe zi de luni pana vineri. Uneori mai fac antrenamente si in weekend. Din acest an am inceput sa fac si alergari impreuna cu prietena mea care e campioana si are record national la Triatlon.”– Cosmin Lancea

AIMX continua sa urmareasca parcursul spre medalii la 39 de ani pe care il are Lancea!

Autor: Ovidiu Pețenghea