Larisa Iordache crede in visul pe care vrea sa-l transforme in realitate

0
824
Larisa Iordache crede in visul pe care vrea sa-l transforme in realitate

Larisa Iordache crede ca in 2020 va reusi sa se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Nu este tocmai usor pentru mine! Deoarece trebuie sa am grija la tot ce fac pentru a putea sa fiu apta pentru antrenamente din punctul de vedere al sanatati. Sper din suflet sa fie asa cum mi-am propus eu si sa pot face fata. Este un drum greu , dar nu imposibil!”-Larisa Iordache

Larisa Iordache crede in sansa de a redeveni gimnasta care incanta prin evolutie, executie si prin hotararea de care da dovada vrea sa ajunga la Tokyo! Larisa este cvadrupla medaliata mondiala și de 12 ori medaliata europeana.

Iordache medaliata cu bronz la JOLarisa s-a accidentat la Campionatele Mondiale de la Montreal. S-a intamplat chiar la incalzire. A fost un moment cu incarcatura mare din punct de vedere emotional. A parasit arena in lacrimi.

 „Peste accidentari am trecut cu ajutorul atractiei fata de gimnastica, cu ajutorul celor dragi si din setea de a fi cea mai buna! Cu toate ca n-am reusit sa fiu mereu cea mai buna, stiu ca am luptat mereu pentru asta.”

Larisa Iordache este multipla medaliata olimpica, mondiala si europeana.

Dupa accidentarea de la Montreal, la tendon, „ a luptat” sa revina. A trecut prin operatii si a urmat programul de recuperare. Pentru Tokyo, Larisa si-ar dori sa ajunga in finalele pe aparate si sa atinga din nou podiumul olimpic. La Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa a cucerit medalia de bronz cu echipa.

Larisa Iordache crede ca fiecare zi o poate aduce mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice!

„Sunt bine acum! Ma simt din ce in ce mai bine si sper ca asta asa sa ramana! Am zile in care ma pot antrena foarte bine fara sa simt prea multe dureri (diverse afectiuni). Zilele acelea imi plac cel mai tare. Insa am si zile in care imi este foarte greu sa imi fac tot programul din cauza durerilor. Inca nu stiu sigur! Eu sper ca anul viitor sa intru in competitii. Vreau sa fiu pregatita asa cum eu imi doresc. Pana la sfarsitul anului mi-am propus sa imi revin la un nivel optim pentru a croi cate un integral la fiecare aparat cu dificultate buna si sa imi pun la punct executia. Sper ca asta sa reusesc sa o fac si sa ma pot antrena continuu!”-Larisa Iordache

    „Nadia a fost inspiratia mea”, recunoaste Larisa!

Nadia Comaneci speaking to Larisa Iordache at the 2017 world championships. (Melissa Perenson/AP)

„Cu antrenorii am am avut mereu o colaborare foarte buna. Ii apreciez foarte mult pentru ajutorul lor la cresterea si dezvoltarea mea ca om. In momentul de fata ambitia mea este sa fiu sanatoasa.”

  Larisa a primit porecla „Piciul”! A fost cea mai mica din lot inca de la junioare. A imbinat  talentul cu foarte multa munca si s-a daruit ca sa cucereasca, prin executii memorabile, intreaga lume.

Pe AIMX puteti citi aici despre cursa finalizata cu titlu balcanic pentru Alexandru Corneschi!

Credit foto Carmen Manda, Laura Pina
Autor: Ovidiu Petenghea