Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu reprezintă România la Europene, la Basel

395
Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu reprezintă România la Europene, la Basel
sursa Larisa Iordache Facebook

Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu sunt în lotul României la Europenele programate între 21 şi 25 aprilie, doar cu probe individuale. La întrecerile continentale de la Basel evoluează 238 de gimnaşti și sportive din 38 de țări.


Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, colegele și colegii gimnaști sunt însoțiți de Maria Fumea conducătorul delegaţiei tricolore. Antrenorii care vor face deplasarea sunt Nicolae Forminte, Lăcrămioare Moldovan, Cristian Moldovan, respectiv pentru gimnaşti Ştefan Gal şi Marius Urzică.

Larisa Iordache a revenit la un Campionat European în 2020, la Mersin. După trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate, a cucerit două medalii de aur (sol şi bârnă). Larisa și-a adăugat și medalii de argint (sărituri şi cu echipa). În total, la aproape 25 de ani, Iordache are 16 medalii la întrecerile europene, şapte de aur!

Larisa Iordache a depășit-o pe Cătălina Ponor la numărul de medalii câștigate la Campionatele Europene. La fel ca sportiva din Constanța, Larisa a evoluat la 5 ediții. La Mersinn, în Turcia, a câștigat finalele la bârnă și sol. În total la Europene, Larisa are 7 medalii de aur, 7 de argint și două de bronz. Ponor, a doua clasată în top, are 8 medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

La Basel, în echipă cu Larisa sunt Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă și Silviana Sfiringu.

Marian Drăgulescu impresionează la 40 de ani! Titratul gimnast va lupta pentru o nouă medalie continentală. Anterior, la Europenele din 2017, la Cluj-Napoca a obținut aur la sol şi argint la sărituri. Drăgulescu are 18 medalii europene, 10 de aur! Primele au fost câştigate în urmă cu 21 de ani – aur la sol, argint cu echipa şi bronz la individual-compus.

La Basel, Marian este în echipă cu Răzvan Marc, Andrei Muntean şi Emilian Neagu.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea