Laura Ilie are aur și argint la proba de puşcă 10 metri aer comprimat, în Polonia

48
Laura Ilie are aur și argint la proba de puşcă 10 metri aer comprimat, în Polonia

Laura Ilie are aur și argint la Cupa Preşedintelui de la Wroclaw. Oceanne Muller din Franța a câștigat la simplu. Vineri, Laura a câștigat la dublu mixt, unde a tras cu Sheng Lihao, din China. În finală, Laura şi Lihao s-au impus cu 16-2 în faţa echipei danezo-maghiare formate din Rikke Maeng Ibsen şi Istvan Penni.


Laura Ilie are aur și argint la finala Cupei Mondiale de la Wroclaw (Polonia), competiție cu primii 12 trăgători ai lumii la fiecare armă.

Laura Ilie are aur și argint la proba de puşcă 10 metri aer comprimat, în Polonia
Laura Ilie și Olimpiu Marin, sursa Dinamo

Federaţia Internaţională a oferit pe lângă medalii şi premii de aproape un milion de dolari.

Laura este campioană europeană, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk şi fost număr unu mondial! A început să practice tirul sportiv de la vârsta de 17 ani, la Clubul Sportiv Dinamo București. A obținut primul rezultat internațional în 2015, când a cucerit titlul de campioană mondială universitară, la 10 metri pușcă aer comprimat. In 2018, Laura Ilie a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Guadalajara, din Mexic. Laura a stabilit un nou record european: 251,5 puncte (vechiul record – 251,3 puncte) și a devenit numarul 1 mondial al probei. În același an a câștigat titlul pe echipe la Campionatele Europene de la Gyor, împreună cu Roxana Sidi și cu Eliza Molnar. 

În 2019, la Campionatele Europene de la Osijek (Croația), a cucerit primul său titlu continental, la individual, la 10 metri pușcă aer comprimat. A obținut și medalia de bronz la echipe, alături de Roxana Sidi și Eliza Molnar. Tot în 2019, la Cupa Mondială de la Munchen (Germania), a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Jocurile Europene de la Minsk, din același an, unde a fost purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a competiției, a cucerit medalia de aur. 

La finalul lui 2019, a fost desemnată sportivul anului, pentru a treia oară consecutiv, și a devenit primul sportiv din istorie care a intrat în posesia colanului oferit de Federația Română de Tir. În 2020, la finalul lunii februarie, la Europenele de la Wroclaw (Polonia), a fost singura sportivă care și-a apărat titlul adjudecat la ediția precedentă. 

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea