Leonid Carp vizeaza Mondialele de seniori. Vineri e un nou test la kaiac-canoe

324
Leonid Carp vizeaza Mondialele de seniori. Vineri e un nou test la kaiac-canoe

Leonid Carp vizeaza Mondialele de seniori dupa medaliile de argint castigate impreuna cu Andrei Strat la Mondialele rezervate nivelului sub 23 de ani. Prima medalie a celor doi a fost cucerita in cursa de 1000 de metri in concursul de la Bascov, Pitesti. Si la 500 de metri Strat si Carp au fost medaliati cu argint. Proba de suflet pentru cei doi este pe distanta de 1000 de metri. Proba olimpica. Sunt sportivi de rezistenta si de cate ori au participat impreuna nu au pus accent pe 500 de metri. A fost un plus medalia de argint la Mondiale, la Bascov, la Pitesti. 

Leonid Carp vizeaza Mondialele de seniori iar vineri se intrece impreuna cu Andrei Strat pentru calificare cu Victor Mihalachi, Catalin Chirila, Stoian si Diba.

Leonid Carp vizeaza Mondialele de seniori. Vineri e un nou test la kaiac-canoe„Pentru mine acest Campionat Mondial a fost al patrulea concurs. Ne asteptam la o medalie, cat mai stralucitoare si ne doream aur, sa cante imnul la noi in tara. Am avut o cursa buna, am avut un start bun. Dar atat am putut. Si la proba de 1000 si la proba de 500 au fost diferente foarte mici. Putem sa ne pregatim mult mai bine si sa vedem unde am gresit.”-Leonid Carp

Leonid Carp si Andrei Strat nu au pauza. Dupa Mondialele U23 ei continua cantonamentul la Snagov. Urmeaza Campionatul Mondial. Peste 3 saptamani Andrei Strat si Leonid Carp isi propun sa concureze la Mondialele de seniori din Ungaria. La competitia de la Szeged este si criteriu de calificare la Jocurile Olimpice.

„O sa avem piste de control vineri la Snagov si dupa ce vom trage se vor face echipajele pentru Mondiale. Luptam in continuare. Ne dorim in continuare, noi ca si grupa sa ne calificam la Mondiale. Vrem sa ne calificam la Jocurile Olimpice si fiecare medalie cucerita pana atunci e un plus.”-Leonid Carp

Autor: Ovidiu Pețenghea