Lorena Manolica in kaiac spre Jocurile Olimpice! Un vis care poate deveni realitate

0
819
Lorena Manolica in kaiac spre Jocurile Olimpice! Un vis care poate deveni realitate

Lorena Manolica a inceput kaiacul in 2008, la Piatra Neamt. A obtinut multiple medalii la Campionatele Nationale, la toate categoriile de varsta, de la juniori pana la seniori. Lorena a fost componenta lotului national al Romaniei. A ajuns insa in Azerbaidjan!

Lorena Manolica si Radu Daniel au transformat rutina din sport in pasiune.


”Am lucrat cu un singur antrenor, Radu Daniel. Nu eu am ales acest sport, sportul m-a ales pe mine. Am fost selectata de la ora de educatie fizica, de la scoala ‘’Elena Cuza’’. Cel mai mult la acest sport m-a atras atmosfera din cadrul antrenamentelor si faptul ca aveam posibilitatea sa cresc in ritmul meu.”

Lorena Manolica in kaiac spre Jocurile Olimpice! Un vis care poate deveni realitate

Lorena cauta permanent sa se autodepaseasca. De aceea a ales sa concureze pentru o alta tara.


”Am plecat in Azerbaidjan impreuna cu antrenorul meu, in toamna lui 2016. Faceam deja parte din lotul Romaniei de la acea vreme, dar pentru ca eram doar a doua pe 200m nu aveam acces la competitii internationale. A fost motivul pentru care am decis sa mergem in Azerbaidjan.”


”Ca membra a lotului azer am putut participa la mai toate competitiile din calendarul international, Campionate Europene, Mondiale, Cupe Mondiale.
Pe masura ce am crescut in performanta au crescut si pretentiile, iar o data cu asta si presiunea pusa asupra mea. Se dorea ca performanta sau clasarile de la U23 sa fie transpuse in egala masura la seniori, lucru care nu-mi era chiar la indemana. Am avut un sezon slab in 2019, n-am reusit sa fac fata tensiunii specifice unui an preolimpic. Ca urmare a anularii regatelor de calificare din primavara acestui an, am decis sa inchei relatia cu federatia azera si sa revin in Romania.”


Principalul obiectiv al Lorenei este sa castige selectia din primavara viitoare si sa reprezinte Romania atat la regata de calificare pentru Jocurile Olimpice cat si la Europenele de Seniori.

Cele mai importante rezultate obtinute in perioada 2017-2019 sunt:
• locul 7 Campionatul European U23, Belgrad, Serbia, 2017
• locul 5 Campionatul Mondial U23, Bascov, Romania, 2017
• locul 11 Campionatul Mondial Seniori, Montemor O Velho, Portugalia, 2018
• locul 12 Campionatul European Seniori, Belgrad, Serbia, 2018
• locul 15 Jocurile Europene de la Minsk, Belarus, 2019
In 2020 am participat la Campionatul National de Seniori, unde am obtinut 2 medalii de argint.

Pe AIMX aflati aici cate medalii au cucerit atletii Romani la Istanbul

Autor: Ovidiu Pețenghea