Mara Voicu a fost cea mai rapidă la schi la Parângul Night Challenge 2021

0
615
Mara Voicu a fost cea mai rapidă la schi la Parângul Night Challenge 2021

Mara Voicu a fost cea mai rapidă în 01:11:29. Top 3 la feminin a fost conturat cu Ioana Ciulei si cu Ioana Alexandra Chivu. La masculin, Cristian Merce a fost urmat de Catalin Dascalu si de Cristian Bitoi.

Mara Voicu a vorbit pentru AIMX după succesul la schi obținut la Parângul Night Challenge 2021!

”Evenimentul a fost foarte bine organizat. Kiturile au fost ridicate de la locul startului. Tipul zăpezii, întunericul și condițiile meteo (vântul puternic) au fost partea dificilă. Am avut emoții având în vedere că reușita acestui tip de competiție nu depinde doar de condiția fizică ci și de echipamentul care te poate ajuta sau nu.”

Startul pentru Mara s-a dat la 18.25 pentru proba de schi de tură. Mara s-a impus la schi în Parângul Night Challenge 2021!

Mara Voicu a fost cea mai rapidă la schi la Parângul Night Challenge 2021

”A fost un vertical frumos cu elemente de alpinism. S-a plecat în alergare cu schiurile pe rucsac aproximativ 300 metri. Primii doi kilometri sunt de viteză, restul de rezistență și forță. Consider că reușită mea s-a datorat condiției fizice și alegerii unei trase corecte (decizii luate pe moment). Am încercat să mă țin după primul pluton. Au fost 6 băieți în față mea. Diferența s-a făcut în zona ieșirii în golul alpin (zona expusă de vânt) unde ne-a așteptat zăpadă tip tablă, apoi zone de pietre dezgolite de vânt și ceață, unde a necesitat din nou scoaterea schiurilor. Am încercat să îmi pun schiurile pe rucsac însă am constatat că mă aflu în imposibilitate din cauza vântului. Astfel mi-am continuat traseul către finish cu schiurile într-o mâna și bețele în cealaltă…mână. Am ajuns a patra persoană la finish la proba de schi de tură. Prima din cele 3 fete (curajoase). ”

Mara își propune în 2021 să termine primul concurs de schi alpinism în munții Făgăraș. Ski Alpinism Race Bâlea Lac organizat de Vertical Sport, clubul din care face parte.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea