Se stie unde si cand va incerca „legenda” Kipchoge sa alerge maratonul sub 2 ore

0
1112
Trei pentru victorie la Maratonul de la Londra! Un Sir contra africanilor
Eliud Kipchoge

Maratonistul Eliud Kipchoge va incerca a doua oara in cariera sa alerge maratonul sub 2 ore. Proiectul este intitulat INEOS 1.59. Locatia aleasa se afla la doar 500 de kilometri de granita de vest a Romaniei. Kenyanul va incerca sa devina primul pamantean care parcurge cei 42,195 de kilometri sub doua ore in celebrul parc de distractii al capitalei Austriei: Prater. Organizatorii si-au „rezervat” perioada 12-20 octombrie 2019 pentru marea provocare. In mod normal cursa ar trebui sa se desfasoare sambata, pe 12 octombrie. 

Maratonistul Eliud Kipchoge va alerga la Viena, in parcul Prater. Specialistii care lucreaza la proiect au stabilit Viena ca fiind locul perfect pentru aceasta tentativa

Au fost luate in calcul mii de date si parametri. Au fost analizate inclusiv datele primei tentative, din 2017, care s-a tinut pe celebrul circuit de formula 1, de la Monza- Italia. Kipchoge a alergat atunci maratonul in 2.00.25. A fost la 26 de secunde de un moment istoric.

„Este o noua sansa pentru mine sa scriu istorie si sa arat lumii ca omul nu este limitat de nimic” – Eliud Kipchoge

maratonistul Eliud KipchogeParcul Prater este considerat „plamanul” Vienei. Se preconizeaza o temperatura de 10 grade. In medie, in luna octombrie, la Viena ploua 6 zile. Kenyanul va alerga pe o bucla de 9,6 kilometri pe care o va parcurge de 4,4 ori. Este un traseu rapid si plat.  Linia dreapta este de 4,3 kilometri si este protejata de copaci. Iar fanii il vor putea impinge non-stop spre depasirea acestei bariere. pe tot parcursul acestei tentative.

Eliud Kipchoge este medaliatul cu aur in proba de maraton de la Jocurile Olimpice de la Rio. Kenyanul este si detinatorul recordului mondial: 2.01.39.

Kenyanul va implini pe 5 noiembrie varsta de 35 de ani. Se pregateste pentru INEOS 1.59 in cantonamentul sau din Kaptagat, Kenya.

„Am FOST tot timpul increzator ca totul este posibil. Iar increderea mea a crescut in timp. Sunt sigur ca daca pregatirea si planificarea fiecarui antrenament vor decurge excelent voi fi pregatit sa cobor sub 2 ore. La prima tentativa cel mai bun timp al meu era 2:03:05. Acum, Personal Best-ul meu este recordul mondial: 2:01:39 . Am mai alergat si un 2.02.37.„- Eliud Kipchoge

In 1978 kenyanul Henry Rono a stabilit recordul mondial la 10 mii de metri dupa ce a alergat in 27.22.05. Rono l-a avut ca pacer pe Jos Hermens, omul care mai tarziu a fondat agentia Global Sports Communication, cea care il impresariaza pe… Kipchoge.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Ineos 1.59 Challenge