luni, februarie 26, 2024
AcasăALERGARETrei pentru victorie la Maratonul de la Londra! Un Sir contra africanilor

Trei pentru victorie la Maratonul de la Londra! Un Sir contra africanilor

  Maratonul de la Londra atrage atletii reper ai lumii. Kenenisa Bekele, Sir Mo Farah si Eliud Kipchoge vor fi la start pe 22 aprilie.

Reprezentantul Marii Britanii,  Farah are la 34 de ani 4 medalii olimpice de aur si sase titluri de campion mondial. Nu mai alearga insa la 5000 sau 10000 mii de metri. Maratonul de la Londra este un altfel de examen pe care Mo il ataca pentru a intra in istorie. La Maratonul de la Londra Mo Farah a alergat doar demonstrativ, pe distanta semi-maratonului. Mai mic cu un an ca Bekele,  Farah trebuie sa fie atent si la Kipchoge, cel mai tanar dintre cei trei favoriti: 33 de ani.

Eliud Kipchoge reprezinta Kenya si a castigat de doua ori Maratonul de la Londra.

  Pana la titlul olimpic la maraton cucerit la Rio, Eliud si-a trecut in palmares  victoria in Maratonul de la Hamburg cu timpul de 2:05:30. A fost noul record al cursei. Cel mai dureros moment al carierei a fost ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Londra.

Kipchoge este cel mai bine plasat in ierarhia Majors Series , circuitul celor mai tari maratoane organizate pe glob: Berlin, Chicago, New York, Tokyo si Boston. Kenyanul a reusit anul trecut un timp istoric pe distanta maratonului 2 ore si 26 de secunde. Kiphoge a alergat in cadrul proiectului SUB 2HOURS cu 2 minute 32 de secunde sub recordul mondial detinut de Dennis Kimeto. Cursa nu a fost omologata.

In urma cu doi ani Kipchoge a ajuns la 2:03:05 chiar in  Maratonul de la Londra pe care l-a si castigat.

 Bekele a alergat la precedentele doua intreceri londoneze. A fost pe 3 in 2016 (2:06:36) si a terminat pe doi anul trecut cu 2:05:57. La fel ca Mo Farah,  Kenenisa Bekele este specialist la 5000 si 10000 de metri. In 2014  Kenenisa Bekele a castigat primul maraton din cariera, cu record la Paris. A terminat dupa  2:05: 02 si batea recordul din 2012 realizat de Stanley Biwott din Kenya cu 2:05:10. .

Dupa o cariera de succes  pe pista, la 31 ani,  Bekele a urmat parcursul legendarilor etiopieni Abebe Bikila si Haile Gebreselassie, care au facut  cu succes trecerea catre maraton. Acum e randul lui Mo Farah sa confirme ca trecerea la maraton ii poate aduce in continuare rezultate.

Credit foto Facebook London Marathon

Autor: Ovidiu Petenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE