„Maratonul Vinului” asteapta 1000 de rideri la Urlati

0
1354

    Maratonul Vinului este un concurs de mountain bike ajuns la a opta a editie. Are loc pe 12 mai in localitatea Urlati, judetul Prahova. Fata de editiile precedente se vor introduce categoriile,pe sexe, si in proba de 4 kilometri destinata copiilor.

Maratonul Vinului este primul concurs de Mountain Bike cu scop caritabil din Romania

Maratonul Vinului„Ne asteptam anul acesta la peste 1000 de participanti estimand cum a crescut interesul de la an la an” a declarat pentru aimx.ro Catalin Spranceana, organizatorul concursului. Startul se va da la ora 10.00 dimineata pentru copiii mici si la ora 11.00 pentru adulti si copiii mai mari.

 Cursa consta în mai multe tururi de aproximativ 18 kilometri. Sunt două trasee competitive: de 36 de kilometri (2 ture) şi 54 de kilometri (3 ture). Ca şi la editiile din anii trecuti  participantii pot opta şi pentru o a treia variantă. Este de vorba de o singură tura de 18 kilometri. Fara cronometraj şi fara podium. Organizatorii o recomanda cicliştilor mai puţin experimentati.

Copiii vor avea la Maratonul Vinului un traseu special prin gradina conacului Bellu  

Si anul acesta copiii vor avea traseelor lor. Copiii mici vor participa pe un traseu de circa 4 kilometri, special amenajat in imprejurimile orasului Urlati si prin gradina conacului Bellu. Cei mai mari vor putea lua startul pe tura de 18 kilometri. Inca din primul an, Maratonul Vinului a dorit să imbine promovarea ciclismului ca stil de viata sanatos si ecologic cu actiunea caritabila. O parte din incasarile obtinute de pe urma evenimentului sunt donate Fundatiei Bucuria Ajutorului din Urlati.

Creata in 2012, Fundația Bucuria Ajutorului doreste sa previna abandonul scolar si excluziunea sociala a copiilor in dificultate. Ofera servicii sociale, educationale si psihologice unui numar de 25 de copii din zona.

Mai multe detalii despre cum va puteti inscrie gasiti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire