Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo

0
473
Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo

Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo. Precedenta reușită îi aparținea Roxanei Scarlat, bronz la individual la Havana, 2003. Petre Ducu, Ana Pavel și Virgil Sălișcan, și Florin Gheorghe fac parte din echipa Mariei! În semifinala cu sportiva din Franța, vicecampioană mondială la individual în 2018, s-a impus acum cu 15 la 3.

Maria Boldor a câștigat medalia de bronz în proba feminină de floretă, după ce s-a calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă de la Cairo.

Maria Boldor a trecut în sferturi de franţuzoaica Pauline Ranvier, vicecampioană mondială în 2019 la individual, cu 15-12, înainte să o înfrunte pe Ysaora Thibus. Sportiva din Franța vicecampioană mondială la individual în 2018, s-a impus acum cu 15 la 3. Ambele franţuzoaice au obţinut argintul cu echipa anul trecut la Jocurile Olimpice.

Maria Boldor a câștigat în primul tur contra sportivei din Canada, Kelleigh Ryan, scorul a fost 15-5. În turul secund Maria a trecut de ucraineanca Alina Poloziuk,iar în optimi a câştigat în faţa altei reprezentante a Canadei, Eleanor Harvey, cu 15-7.

”Să lupți până la capăt… Meci FABULOS făcut de Maria Boldor în sferturile Campionatului Mondial”- a fost postarea dedicată Mariei pe Ana-Maria Branza Official

Maria Boldor a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo

Mălina Călugăreanu a fost învinsă în primul tur de italianca Alice Volpi, campioană mondială la individual în 2018. Italianca s-a impus cu 15-11.

Emilia Corbu a încheiat pe locul 72 în clasamentul final, iar Andreea Dincă a ocupat locul 95.

România a obţinut luni prima medalie la Mondialele de la Cairo, bronz la sabie masculin, prin Iulian Teodosiu.

În primul tur, Teodosiu, clasat pe locul 6 la Europene, l-a învins pe canadianul Shaul Gordon, scor 15-13. Iulian a trecut apoi de italianul Luca Curatoli după 15-14. Luca este vicecampion olimpic la Tokyo. În sferturi, Iulian l-a depăşit pe sud-coreeanul Sanguk Oh, tot după 15-14. Asiaticul este campion olimpic cu echipa la Tokyo şi campion mondial la individual în 2019.

În semifinale, Teodosiu a pierdut lupta cu francezul Maxime Pianfetti.

Răzvan Ursachi, clasat pe locul 5 la Europene, a pierdut din primul tur în fața canadianul Fares Arfa, după 13-15.

George Dragomir şi Codrin Cozmuleanu au pierdut înainte de calificarea pe tabloul principal.

Cei patru sabreri români vor concura din nou, joi în concursul pe echipe!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea