Maria Luana Grigoriu câștigă titlul național la haltere la categoria 64 kilograme

0
148
Maria Luana Grigoriu câștigă titlul național la haltere la categoria 64 kilograme

Maria Luana Grigoriu câștigă titlul național după ce a fost pe doi anul trecut la Naționale. Concursul a fost câștigat în 2022 de Anca Grosu de la Clubul Sportiv Botoșani. Pe trei s-a clasat Marinela Moroșan de la CSM Onești.

Maria Luana Grigoriu câștigă titlul național la haltere la categoria 64 kilograme
Sursa Facebook, Grigoriu Maria-Luana cu @tomaloredanaelena
și Directorul adjunct al CS Rapid, Mugur Bolohan

Maria Luana Grigoriu câștigă titlul național pentru Rapid. A concurat și a câștigat la altă categorie și Loredana Elena Toma, care s-a impus la categoria 71 kilograme.

Sportiva reușea la doar 15 ani, în 2015 să devină campioană a României.

În 2019, Maria Luana Grigoriu ajungea la final de sezon, cu argint si bronz la Campionatele Europene de haltere pentru juniori și tineret la Bucureşti. Maria a obtinut argint la aruncat şi bronz la total. În 2018 a câștigat bronz la aruncat.

A câștigat toate întrecerile interne. Maria a fost pe 4 la Mondiale. La Europene a urcat pe podiumul și se gândeste la Jocurile Olimpice din 2024.

Maria Luana Grigoriu a vorbit pentru AIMX despre programul de antrenament.

Maria Luana Grigoriu revine cu poftă de medalii la Haltere. Maria Grigoriu face recorduri la Haltere! Aflati cate kilograme ridica

„Într-o zi de antrenament normală, mă trezesc la ora 8.30, mănânc, merg la antrenament la ora 11. Este un antrenament bazat pe exerciții de forță. După masa de prânz, mă odihnesc și la ora 17.30 mai am un antrenament în care lucrăm la tehnica pentru smuls și aruncat. După toate iau cina și mă odihnesc sau mă recreez. Fac 10 antrenamente pe săptămână, uneori și duminica.”Maria Grigoriu

Maria a avut și episoade neplăcute în carieră:

„La Campionatul Mondial de Juniori de la Tashkent  mi s-a făcut o mare nedreptate. Am aruncat 114 kilograme, la a treia încercare și urma să fiu vice-campioană mondială la acest stil. Eu și antrenorii mei eram foarte fericiți, după care concursul s-a oprit și juriul a decis că încercarea mea este nereușită. Toți oficialii delegației noastre, în frunte cu domnul Nicu Vlad au contestat decizia și le-au arătat celor din juriu filmarea cu ridicarea mea. Din păcate nimeni nu a vrut să se uite. Au presupus că a fost o eroare tehnică. Dar eu nu am comis-o. Este greu să accepți un astfel de eșec! Am pierdut o medalie și nu a fost pe mâna mea. Trecusem de la extaz la agonie, dar acum sunt mult mai motivată și sunt sigură că medalia aceea va fi a mea !”

Pe AIMX  citiți și articole din natație!