Marian Ivana e campionul Romaniei la pentatlon modern.

791
Marian Ivana e campionul Romaniei la pentatlon modern.

Marian Ivana are 20 de ani  si practica pentatlon modern de 5 ani. Este student la facultatea de kinetoterapie. Ca sa poata face fata cerintelor financiare si programului, in paralel preda ore de tenis de camp si inot.

Marian Ivana a castigat  prima competitie de pentatlon modern din 2018.

Stelistul Marian Ivana a castigat Cupa Primaverii in fata reprezentantilor clubului Olimpia, Mihai Botici si Robert Sandu.

Marian Ivana a avut in program la Cupa Primaverii: inot, scrima, alergare si tir.

Nu s-a inclus in program proba de calarie. La competiție au luat parte sportivi de la CSA Steaua Bucuresti, CS Olimpia Bucuresti si CSU Politehnica Timisoara.

Marian Ivana „portret” de campion facut de  AIMX.

„De mic parintii m-au indemnat spre sport! Ei au practicat sportul de performanta. Tata a facut box iar mama gimnastica artistica si in prezent antreneaza. Inainte de pentatlon am practicat inot timp de 14 ani si in paralel fotbal 8 ani. Alergarea o aveam foarte buna pe proba semifond si initial m-am gandit sa ma inscriu la triatlon.”

Marian Ivana a ales pentatlonul pentru performanta!

„Aveam inotul, alergarea, mergeam foarte des cu bicicleta si am zis sa incerc. Am discutat cu antrenorul meu de inot.  Practicant de pentatlon m-a sfatuit sa incerc, sa vad cum este.”

Marian Ivana a inceput antrenamentele la clubul CSA Steaua.

„Am participat la prima mea competitie si am avut un rezultat foarte bun, locul 2 la nationale la categoria mea de varsta. Asa am decis sa practic de performanta acest sport.”

Marian Ivana este multiplu campion national la juniori si seniori.

„Fiind junior pana la varsta de 21 de ani inclusiv , am participat la europene , la mondiale de juniori si seniori. Cel mai bun rezultat la concursurile internationale a fost locul 9 la stefeta mixta alaturi de Carmen Dumitrescu la campionatul european de juniori. Din pacate la noi in tara conditiile de pregatire sunt foarte grele.  Nu avem o baza speciala de pentatlon unde sa ne putem pregati! Pierdem foarte mult timp pe drumuri. Uneori timpul petrecut pe drumuri este mai mare ca antrenamentul in sine. Avem cate un loc de pregatire pentru fiecare sport in parte.”

Marian Ivana a multumit celor care l-au antrenat.

„Antrenorul meu de la pentatlon se numeste Adrian Toader, iar antrenorul care m-a sfatuit sa ma apuc de pentatlon este Sandu Mihai. Evoluez sub indrumarea antrenorului meu Adrian Toader.”

Fara un complex sportiv dedicat pentatlonului modern unde Marian Ivana sa se antreneze, multiplul campion se gandeste cum sa-si apere titlul national.

„Momentan nu s-a stabilit niciun obiectiv pe plan internațional. Obiectivul meu principal acum este sa-mi pastrez titlul de campion național la juniori , seniori si la stafeta de seniori alaturi de colegul meu Dan Bobric.”

Urmatorul concurs pentru Ivana va fi in mai, a doua etapa din sezon dupa Cupa Primaverii. Finala este in iulie. In paralel pentru o pregatire cat mai buna mai face antrenamente diversificate de box , tenis , tenis de masa si antrenamente de forta la sala.

Autor:Ovidiu Pețenghea