Marius Lindvik, lider în calificările pentru etapa de Cupă Mondială de la Râşnov

23

Norvegianul Marius Lindvik a fost cel mai bun în calificările pentru prima etapă de Cupă Mondială masculină la sărituri cu schiurile din România, programată la Râşnov. Lindvik a câştigat graţie unei sărituri de 98 de metri, care i-a adus 124,1 puncte. Scandinavul i-a depăşit în clasament pe austriecii Stefan Kraft, liderul Cupei Mondiale, 124 puncte (98,5 metri) şi Markus Eisenbichler, cu 123 puncte (101 metri).

Românul Daniel Cacina, al 54-lea în calificări

Stefan Leyhe şi Karl Geiger au terminat pe locurile 4 şi 5. Polonezii Dawid Kubacki, câştigătorul Turneului celor Patru Trambuline în acest an, şi multiplul campion olimpic Kamil Stoch, au terminat pe locurile 6, respectiv 7, iar Gregor Schlierenzauer s-a clasat pe 15.

Fostul câştigător al Cupei Mondiale, Severin Freund, a fost al 32-lea în calificări.

România a fost reprezentată de Daniel Andrei Cacina, proaspăt campion naţional, care s-a clasat pe locul 54 din 57 de concurenţi, cu 80,2 puncte (săritură de 77,5 metri). Cacina a ratat calificarea pentru concursul de Cupă Mondială.

Clasamentul calificărilor

Vineri vor avea loc săritura de probă (14:00) şi prima etapă de Cupă Mondială (15:00), iar sâmbătă sunt programate calificările (12:00) şi etapa a doua de Cupă Mondială (13:45).

Pe AIMX puteti citi si despre campionul Romaniei la sarituri cu schiurile care va participa in Cupa Mondiala! Articole despre sporturile de iarna gasiti aici!

Credit foto: fis-ski.com