Atletii de la MASTERS alearga intr-o cursa virtuala de 10 km. Doi romani sunt in TOP 10

171

European Masters Athletics organizeaza in luna iunie o competitie virtuala de 10 kilometri dedicata alergatorilor +35. Concursul Open EMA 10K se desfasoara pe parcursul lunii iunie in toata Europa. In aceasta perioada poti alerga oriunde distanta de 10 kilometri. Startul si finishul trebuie sa fie in acelasi loc. Gheorghe Tanase (M40) este cel mai rapid roman pana in prezent si e pe locul 3 in clasamentul general.

Gheorghe Tanase si Marian Vasile sunt romanii din TOP 10 la Open EMA 10 K

Clasamentul este deschis de neamtul Michael Lang (M35) cu timpul de 32 de minute si 18 secunde. Il urmeaza australianul Bruce Graham (M55), cu 33.58. Pe locul al treilea este pitesteanul Gheorghe Tanase (foto, M40). Acesta a alergat distanta de 10 kilometri in 35.59 si are cel mai bun timp la categoria sa de varsta. Al doilea roman in TOP 10 este Marian Vasile (M40). Cu 36.25 ocupa pozitia a 6-a. Prima femeie din Romania este Maria Gabriela Herman. Alergatoarea care participa la categoria W45 a scos timpul de 41.25. Mariana Nenu este a doua cea mai bine clasata romanca. Ultramaratonista a alergat distanta in jurul Arenei Nationale si reusit sa opreasca ceasul la 44.18.

Gheorghe Tanase in timpul concursului Maraton 1 decembrie, editia 2019

Alte doua rezultate notabile sunt de punctat. Mihai Adrian Stefanescu este pe locul 3 la categoria M65 dupa ce a reusit un timp de 45 de minute si 41 de secunde. Ioana Nica (W60) este prima la categoria sa de varsta dupa 45 de minute si 50 de secunde.

Romania puncteaza si la echipe: este pe locul 2 dupa Marea Britanie

Fata de editia de 5 kilometri desfasurata in plina stare de urgenta in majoritatea tarilor, concursul de 10 kilometri nu a mai adunat la start atat de multi alergatori. Doar 177 de alergatori MASTERS s-au inscris fata de peste 300 la concursul din mai.

In clasamentul pe echipe se iau in considerare cei mai buni 12 timpi, iar Romania este pe locul 2.

In cadrul seriei virtuale de curse European Masters Athleltics organizeaza in lunile iulie si august noi competitii: de o mila, respectiv semimaraton.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre ce record doreste sa doboare multiplul campion olimpic britanic Mo Farah, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Photo Reprezentativ: arhiva