Medalii pentru România la Europenele de Canotaj de la Szeged.

0
56
Medalii pentru România la Europenele de Canotaj de la Szeged.
sursa Facebook, Leonard Popa
Medalii pentru România la Europenele de Canotaj de la Szeged.
sursa Facebook Federatia Romana De Canotaj credit Balint Czucz Photography

Medalii pentru România la Europenele de la Szeged. Aur pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc. Argint pentru Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș. Bronz pentru echipajul de 8+1 masculin, compus din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au fost urmate de grecoaicele Dimitra Eleni Kontou şi Zoi Fitsiou şi de italiencele Valentina Rodini şi Silvia Crosio.

La patru vâsle feminin, România a fost reprezentată de Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi de Mădălina Moroşan. Echipajul a ocupat locul şase în finală.

În finala probei de patru vâsle masculin, Cristian Nicoară, Bogdan Băitoc, Florin Horodişteanu şi Ioan Prundeanu s-au clasat pe cinci.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled în Slovenia, România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

Echipajele României au încheiat Europenele cu cinci medalii de aur, medalia de argint a fost obținută de Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și de Adrian Munteanu. În proba masculină de 8+1, tricolorii au fost devansați de echipajul Marii Britanii. Pe trei a fost echipajul batav.

Echipajele României au încheiat Europenele cu cinci medalii de aur. Echipajul de 8+1 s-a impus la Campionatele Europene de canotaj de la Bled, în Slovenia.

Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria-Ştefania Petreanu s-au impus la mare distanţă de echipajul de 8 plus 1 din Marea Britanie. Italia a terminat pe trei.

Credit foto Balint Czucz Photography

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea