Mihai Pacioianu a facut un nou record personal de viteza dar si de coborare

136
Mihai Pacioianu a facut un nou record personal de viteza dar si de coborare

Mihai Pacioianu a facut recorduri personale pe una din cele mai dificle partii din lume, atat de viteza, cat si la timpul de coborarea. Mihai a concurat in etapa de Cupa Mondiala din Letonia. A terminat prima etapa pe locul 18, iar cea de a doua pe 17 la skeleton.

Mihai Pacioianu a facut recorduri imbunatatind cu mai mult de o secunda timpul obtinut anul trecut.

”La timpul de coborare am imbunatatit cu mai mult de o secunda fata de anul trecut, ceea ce este urias pe o partie destul de scurta, dar foarte foarte tehnica. Cupa Mondiala este un alt nivel! Sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Fiind cel mai tanar participant din concurs,imi doream doar sa-mi fac recorduri personale si sa urc cat mai mult posibil in clasament. Am avut doar 6 coborari de antrenament inainte de concurs,timpii finali au fost mult peste asteptari!”-Mihai Pacioianu

Pandemia continua sa bulverseze programul competitional, dar Mihai ramane concentrat pentru fiecare etapa care se va organiza.

”Situatia se poate schimba de la zi la zi. Deja s-au anulat doua concursuri care trebuiau sa aiba loc in Germania. Conform planului in decembrie mai am un singur concurs si acela e Cupa Europei tot in Sigulda, pe 18 decembrie”.

Mihai Pacioianu a inceput cu atletismul in clasa a 5-a. A fost atras de sporturile pe gheata si a urmat exemplul tatalui sau.

Mihai Pacioianu a facut un nou record personal de viteza dar si de coborare

„Tatal meu nu a ratat nicio editie de Jocuri Olimpice de Iarna din 1994 pana in 2018. Mi-ar fi placut sa practic bobul, dar neavand prea multe kg,la 14ani,cand am facut primele coborari, m-am indreptat catre skeleton. In sportul pe care il practic kilogramele nu sunt pe primul plan. Atata timp cat ai un start rapid si alegi trasele bune pe partie, cateva kilograme in plus sau minus nu o sa mai conteze. Usor usor, a inceput sa-mi placa si sa fiu dependent de acest sport.”-Mihai Pacioianu

Mihai Pacioianu acumuleaza experienta ca sa concureze alaturi de cei mai buni sportivi din Skeleton.

Pe AIMX cititi aici si despre rezultatele atletilor la Cupa 1 Decembrie!

Autor: Ovidiu Pețenghea