Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni mondiali la bob U23

63
Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni mondiali la bob U23

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni după ce s-au impus în proba de bob-2, la sub 23 de ani, în cadrul Campionatelor Mondiale de bob pentru juniori şi tineret de la St. Moritz (Elveţia).

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni mondiali spre satisfactia antrenorului Iulian Daniel Pacioianu.

Tentea şi Daroczi s-au impus cu timpul de 2 min 16 sec 19/100. Tricolorii au fost urmați de letonii Davis Kaufmanis și Ivo Dans Kleinbergs, 2 min 18 sec 08/100. Ruşii Viaceslav Popov și Egor Griaznov au avut al treilea timp 2 min 18 sec 83/100.

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi sunt campioni mondiali la bob U23

Mihai și Ciprian sunt legitimaţi la CS Muscelul Câmpulung. Pe langa titlul mondial, românii au fost medaliați cu bronz la categoria sub 26 de ani. Au câștigat germanii Hans Peter Hannighofer și Christian Roeder. Elveţienii Michael Vogt și Sandro Michel sunt vicecampioni.

România va fi reprezentată și în proba de bob-4 masculin.

În ianuarie, Ciprian Daroczi anunța un record pentru echipajul României de bob 4 care a obtinut locul 11 la Europene. Cristian Mihai Tentea, Raul Constantin Dobre, Cristian Radu și Ciprian Nicolae Daroczi au facut record personal la start!

Ciprian Daroczi anunta imbunatatirea evolutiei la start pentru echipajul Romaniei de bob 4.

Ciprian Daroczi anunta un record pentru echipajul Romaniei de bob
Mihai Tentea si Ciprian Daroczi

”Am terminat pe locul 12 etapa in Cupa Mondiala cu record personal la start 5.17 si 5.15. Adrenalina este in functie de partie. Pe unele partii te zguduie si zdruncina. Pe unele ti-e drag sa te dai. Depinde si de mansa pilotului cat de bine merge. Ca franar spatele iti e cel mai mult solicitat.”-Ciprian Daroczi

In 1992 pilotul Paul Neagu, Hodos Laszlo, Laurentiu Budur si Costel Petrariu au castigat ultima medalie la Europene. Tricolorii au obtinut bronz la Konigssee. In 1969 Romania avea ultima medalie la Europenele de bob 2 prin Ion Panturu si Dumitru Focsaneanu.

Pe AIMX   aflati aici si despre intrecerile din Romania incluse in calendarul oficial al curselor de sosea World Athletics 2021

Autor Ovidiu Pețenghea