S-a dat drumul la „montane” in Italia. Am avut si romani la start

0
652

Purple Trail este un concurs de alergare montana de 30,5 kilometri lungime cu aproape 1300 de metri diferenta de nivel. Competitia, care a avut prima editie in 2016, se organizeaza la nord de Torino, la „intrarea” in Valea Aosta. 3 romani au venit in primii 100. Ion Vranceanu a fost cel mai bine clasat.

Ionut Manolachi: „Concurs local, traseu tehnic, motiv de intalnire pentru alergatori”

Startul s-a dat din localitatea Chiaverano, iar altitudinea maxima la care au ajuns alergatorii a fost de 540 de metri. 285 de concurenti au pornit pe traseu, un numar destul de mare pentru un concurs cu iz local. 11 dintre ei au abandonat pe parcurs. Italianul Paolo Nota a castigat competitia in 2 ore, 33 de minute si 56 de secunde. Primul roman la finish a fost Ion Vranceanu . El a ocupat locul 20, cu 3.09.30.

Ionut Manolachi a incheiat Purple Trail pe locul 68 in putin peste 3 ore si 30 de minute, iar pozitia 91-a i-a revenit lui Andrei Marius Mocanu: 3.40.43

Am avut reprezentanti si la feminin. Loredana Lazar, o romanca stabilita in Italia, a terminat pe locul 21 la fete, 170 la general cu 4.11.44. ea tocmai participase la campionatul italian de ultramaraton montan, Le Porte di Pietra: 72 de kilometri, cu 4200+.

A fost un pic mai greu decat ma asteptam desi nu au fost inaltimi mari. Traseul a fost destul de tehnic in schimb. La mine si-a spus cuvantul lipsa de antrenament la munte. Mi-am dorit mult sub 3 ore si 30 de minute si am „gresit” cu 38 de secunde”, a declarat Ionut Manolachi pentru aimx.ro

Ionut Manolachi pe traseul Purple Trail

Ionut Manolachi a inceput sa alerge in urma cu 4 ani datorita pasiunii sale pentru munte. Inca nu si-a dat seama insa daca e un alergator de asfalt sau de trail. Urmeaza pentru el un concurs de 6 ore la Torino, iar in iulie Tour de Monviso: 47 de kilometri, cu 3000 +.

Ionut Manoachi despre deschiderea concursurilor in Italia:

„Au inceput din nou, usor-usor, sa reinceapa competitiile. Pe plat este mai greu: cu selectie si numar limitat de alergatori. „Montanele” se deschid mult mai usor. In Italia exista un segment de persoane care incep alergarea de mici, cu rezultate mai tarziu, de nivel mediu. Apoi sunt cei ca mine, criza de varsta a doua, plictiseala, doresc sa se mentina in forma, sa fie sanatosi, cauta un grup…90 la suta din alergatori practica acest sport la nivel de amatori, dar este raspandit”.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre tandemul campionilor din culturism si fotness, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire