Nesteriuc face un record personal in Grecia. 13.13 la garduri.

831
Nesteriuc face un record personal in Grecia. 13.13 la garduri.

Nesteriuc face progrese de la o intrecere la alta. Anamaria este specialista la garduri si a concurat in Grecia. Atleta nascuta pe 29 noiembrie 1993  a facut record personal la 100m garduri cu 13.13. A fost fotofinish pentru victorie cu Elisavet Pesiridou.

„Am alergat 13.13 eu si 13.36 Ivana loncarek. Am avut acelasi timp cu grecoaica, dar eu am venit pe 2. Departajarea s-a facut la miimi. Adversarele sunt bine pregatite, foarte optimiste si motivate. Am fost apropiate ca timp si asta ne-a ajutat. Cu siguranta ne vom intalni si la urmatoarele competitii internationale.

Nesteriuc face o cursa frumoasa intr-un loc recunoscut din perioada in care se mandrea cu titlul de capitala administrativa a Cretei.

„Chania e superba. Esti aproape de mare oriunde ai fi. Iti da o senzatie de relaxare. Mi-a facut placere sa alerg aici. Inainte de concurs mi-am facut antrenamentul normal. Am incercat sa ma relaxez si sa ma bucur de oportunitatea de a alerga aici.”

Nesteriuc face un bilant al intrecerilor din acest an.

”Am avut un inceput de sezon extraordinar, cel mai bun de pana acum. Prima cursa a fost 13.46 la Cluj-Napoca in 5 mai. La Chania am alergat record personal (13.13). Campionatele Europene de la Berlin au loc la inceputul lui august, asa ca sunt increzatoare ca acolo voi alerga un timp mai bun.”

Pentru Anamaria Nesteriuc urmeaza Campionatele Internationale ale Romaniei, Campionatul National de seniori, cel balcanic, dar si sesiunea. Clujeanca va avea o perioada incarcata.

„Sunt optimista ca totul va iesi cum mi-am propus. O am alaturi pe mama, care este si antrenoarea mea, restul familiei, prietenul meu si colegii de antrenament.”

Doina Nesteriuc stie ce e cel mai bine pentru Anamaria, o antreneaza si o calauzeste pe calea succesului.

 Anul acesta Anamaria Nesteriuc  a reusit sa-si adjudece primul titlu balcanic la senioare in evenimentul din Turcia, la Istanbul. Reprezentanta clubului Steaua s-a impus cu (8.17) la 60m.garduri.
Autor: Ovidiu Pețenghea