Nicu Buceanu a stabilit un nou record national la 72h de alergare

541

Nicu Buceanu, 42 de ani, a stabilit o noua borna in ultraatletismul romanesc. Alergatorul, specializat in competitii de anduranta, din 2017, si-a doborat propriul record la 72 de ore. In acelasi timp si recordul national. Performanta a fost obtinuta in cadrul probei de 6 zile de alergare din cadrul competitiei Across the Years, Phoenix, USA.

Nicu Buceanu alergase 408,312 km, la Timisoara, in 2018, in cadrul competitiei S24H

A fost o noapte de alergatura, la propriu si la figurat, pentru Nicu Buceanu. Ultramaratonistul a intrat obosit in concurs: diferenta mare de fus orar, orele putine de somn de dinainte de concurs si stresul anularii unor zboruri l-au facut sa fie departe de a fi odihnit inaintea unei probe de 6 zile.
A reusit sa se adune si incepand cu ora 36 a stat din ce in ce mai mult pe bucla de 1,6 kilometri. Experienta ultramaratoanelor anterioare l-au facut sa anticipeze ca starea sa va deveni una mai buna odata cu trecerea orelor. Si nu s-a inselat. Si-a ales bine reprizele de pauza si a tras la maximum. Iar in ultima noapte nu l-a mai clintit nimic.

“Am muncit fiecare kilometru. A fost foarte dificil. Ma resimt, sunt obosit, a fost o noapte lunga, dar dimineata mi-a adus satisfactia unui nou rezultat important”, a declarat Nicu Buceanu pentru aimx.ro.

  • 414 km: noul record national stabilit de Nicu Buceanu la 72h

Pentru Nicu urmeaza inca 3 zile de alergare la competitia dintre ani.
P.S. Adrian Bontiu, celalalt roman aflat in cursa, are probleme la picioare, ceea ce il determina sa ia pauze lungi. Adrian a ajuns aproape de borna 200km.

Autor: Din Phoenix, USA, Vlad Lucian Arhire