Nicu Buceanu este primul in cursa de 72 de ore de la Timisoara S24h

490

Nicu Buceanu este primul in clasamentul ultramaratonistilor care s-au inscris in cursa de 72 de ore de la Timisoara S24H. Vineri dimineata, la ora 9, se da startul cursei de 48 de ore. Sunt 9 alergatori inscrisi. 

Nicu Buceanu a alergat 117 kilometri la Timisoara in primele 12 ore 

Concursul internaţional de alergare S24H are loc in Parcul Copiilor „Ion Creanga” din Timişoara. Traseul este o buclă cu lungimea de 1,22 de kilometri. La 12 ore de la start Nicu Buceanu este primul in clasament. A parcurs de 96 de ori bucla, ceea ce inseamna 117,2 kilometri. Pe locul al doilea se afla Adrian Jiarca, iar pe 3 polonezul Lukasz Jarocki. Singura alergatoare de la cursa de 72 de ore este Simona Gollent. Aceasta a parcurs in 12 ore distanta de 75,64 kilometri.

TOP 5 72H, dupa 12 ore:

  1. Nicu Buceanu                         117,2 kilometri
  2. Adrian Jiarca                           98,82 kilometri
  3. Lukasz Jarocki                        95,16 kilometri
  4. Costel Margarit                       91,5 kilometri
  5. Andrei Szell                            84,18 kilometri

Clasamentul actualizat live il puteti consulta aici.

Eugen Totilca: „Ultraalergarea este pentru mine un exercitiu de autocunoastere…”

Maine intra in scena si alergatorii din cursa de 48 de ore. Sunt 9: Eugen Totilca, Ion Barnea, Vasile Claudiu, Milev Radi, Cristi Borcan, Sten Orsvarn, Christian Marti, Julia Fatton, Dragos Roua si Balint Aniko.

Eugen Totilca a alergat in 2017 in cursa de 12 ore de la Timisoara. Rezultatul sau: 84 de kilometri. Vineri dimineata va incepe cea mai lunga cursa a sa de pana acum. „Anul trecut am alergat cursa de 12h. M-am simtit atat de bine incat am zis ca musai trebuie sa repet experienta acestui eveniment. Si daca tot mi-a placut asa mult am zis sa o si prelungesc. Pentru mine ultraalergarea este un exercitiu de autocunoastere, organizare, o experienta transformationala. Iar astfel de evenimente imi ofera privilegiul sa vad din interior marii atleti, cei care pot face performante sportive notabile, sa ii urmaresc indeaproape si sa ma bucur, ca spectator activ, de spectolul oferit de ei. Sa zicem un spectator in zona VIP :)”, a spus pentru aimx.ro Eugen.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Timisoara S24H