Noi recorduri pentru România la Europeanul de Natație din Ungaria

133
Noi recorduri pentru România la Europeanul de Natație din Ungaria

Noi recorduri în Ungaria, Robert Glință a înotat în semifinala a 2-a, la 100 metri spate, la Budapesta. Robert coboară pentru prima dată sub 53 de secunde și stabilește un nou record național, cu 52’97!

Noi recorduri la Budapesta! Robert Glință se califică în finala de joi, programată la 19:07 cu 52’97!

Excelentă și prestația lui David Popovici în finala probei de 100m liber, din cadrul Campionatelor Europene de la Budapesta. David a avut al 6-lea timp în cursa câștigată de Kolesnikov cu nou record al competiției!

În semifinala de la 100m liber masculin – rezultatul lui David (48.28) reprezintă un nou record național la seniori și cel mai bun timp din istoria natatiei romanesti <17 ani.

Noi recorduri pentru România la Europeanul de Natație din Ungaria
Sursa FRNPM

În calificări la 100m spate cu Robert Glinta si Daniel Martin la start.Robert a scos un nou Record National (53:26). Dani Martin, cu o evolutie nu la adevaratul sau potential (mai mult ca sigur datorita unor motive obiective), ramane sa ne bucure cu prezenta in urmatoarele probe la care este inscris.

Robert Glință e vicecampion european  la 50 metri spate la Campionatul European de la Budapesta. Robert a terminat proba în 24,42 secunde.  Proba a fost câştigată cu un nou record mondial de rusul Kliment Kolesnikov în 23,80.

Robert Glință (24 de ani) antrenat de Mugur Tomescu a terminat cursa cu 00,15 secunde mai bine ca în semifinala de luni. Este a doua medalie pentru Robert la o ediție a Campionatului European de seniori, după argintul de la Glasgow, din 2018, tot în proba de 50 m spate!La Europenele în bazin scurt, sportivul de la CS Dinamo are două medalii de bronz, la 100 metri spate, la edițiile de la Copenhaga (2017) și Glasgow (2019).

Robert s-a întors la Budapesta unde a încheiat în forță anul trecut.

Robert Glinţă a stabilit atunci noi recorduri naţionale în probele de 50 metri spate şi 100 metri spate, în bazin de 25 metri.

Pe AIMX aflați aici despre medaliații României la Campionatele Europene de bodybuilding și fitness!